42046

Életigen előadások a Hírös Agórában

2020. január 27-én folytatódik a sikeres  Életigen program a Hírös Agórában Zsiga Attila vezetésével, érdekes témákkal.

Az előadások ingyenesek, Mindenkit szeretettel várunk!

Középpontban a veszteségkezelés

A veszteségkezelés lépéseit meg lehet tanulni, fiatal és idősebb korban egyaránt. Erről volt szó ma (hétfő) az Életigen Alapítvány rendezvénysorozatán, amelyet a kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda szervezett. A téma fontosságát jelzi, hogy a Hírös Agóra földszinti terme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. 

Egyéves fennállását ünnepelte szeptemberben a kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda. Az EFI az elmúlt hónapokban több mint 150 programot szervezett, amellyel hétezer lakost ért el, nemcsak Kecskeméten, hanem a járás 16 településén. A szervezet fontosnak tartja a lakosság testi-lelki valamint egészségi ismereteinek bővítését. E cél egybe vág az ÉLETIGEN Alapítvány céljaival is, amely szeptemberben indította el Kecskeméten rendezvénysorozatát az Egészségfejlesztési Iroda támogatásával. Eddig két előadásra került sor, amelyekben az endorfinok illetve a depresszió állt a középpontban.

Ma (hétfő) a veszteségkezelés négy lépését sajátíthatták el az érdeklődők. Az előadó Zsiga Attila életmód tanácsadó szerint, az elfogadás, az alkalmazkodás, az értékelés és a cselekvés fontossága például akkor merül fel szülőként, ha a gyermek külföldre költözik. Persze fiatalkorban is megjelennek az ezzel kapcsolatos problémák. Az Életigen Alapítvány elnöke úgy látja, hogy a média olykor, írreális vágyakat gerjeszt a fiatalokban, amelyek nyomán szintén szükséges lehet a veszteségkezelési technikák elsajátítása.

A személyiségfejlesztő előadás-sorozat következő része november 11-én lesz, „Ön értékel …. és?” - címmel.

Eredeti cikk: https://hiros.hu/kultura/oktatas/kozeppontban-a-vesztesegkezeles

 

Életvezetési és személyiségfejlesztő program

A lakosság lelki egészségének megóvása érdekében útjára indítjuk "Életigen" programsorozatunkat. A színes előadások révén bővíthetik ismereteiket a mentális egészség fenntartásához szükséges különböző életvezetési technikák megismerésével. Ezen ismeretek segítséget nyújtanak a mindennapi élet során felmerülő problémák megoldásában is.

Ne feledjük együtt könnyebb!

Az előadások ingyenesek!

Várunk mindenkit sok szeretettel!

 

Mentálhigiéné

Mentálhigiéné, a lélek egészségvédelme, ahol az egészség a testi, szellemi, lelki, szociális jólét állapota. Egyfajta pszichológiai prevenció, amely segít, hogy a bánatból ne legyen súlyos depresszió, a szorongásból pánikzavar, a stresszből kiégés. Fontos momentuma a megelőzés, fejlesztés, kapcsolatépítés. Célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása. Segíti, hogy az egyén képessé váljon a saját problémájának a megoldására, erőforrásait, lehetőségeit kellő képen felhasználja.

Támogatóink és együttműködő partnereink:
Széchenyi 2020
Európai Unió zászló