199252

Kedves Követőink, Olvasóink!

Házasság hete smile

Maradjunk Együtt!smile

Közel két évtizede indult el ez a kezdeményezés Angliából, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család értékeire, fontosságára kívánja fordítani a figyelmet. A házasság hetét ma már 4 kontinens 21 országában ünneplik, hazánkban idén tizenötödik alkalommal szervezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek együttműködésével.

„A házasság nem késztermék, hanem folyamat. Nem valamiféle előre elkészített ajándékcsomag, amelyet csak ki kell bontanunk, miután kimondtuk az "igent". Meglepetésekkel és ellentmondásokkal teli utazás, amely csalódáshoz és fájdalomhoz vezethet - ugyanakkor csodához és beteljesedéshez is. A házasság tényleg lehet csodálatos. De ezernyi "sajnálom" kell hozzá, száz meg száz nehéz beszélgetés, többtucatnyi álmatlan éjszaka és kimerítő nappal, és a készség, hogy meghaljunk az önzésnek - számtalanszor.” Mark Gungor

Pontosan látjuk egymás gyengeségeit, mégis a szeretet szemével egymásra tekintve nem a hibákra koncentrálunk, hanem olyan erősségeket, pozitívumokat vagyunk képesek meglátni egymásban, melyeket a környezetünk talán nem is vesz észre. Az egymásba vetett hit, elfogadás, és a szeretet segítségével tudunk fejlődni, úton lenni, egymást magasba emelni. Vigyázzunk Egymásra! Maradjunk Együtt!

Forrás: Házasság hete... ...az egészséges családokért (hazassaghete.hu)

Kép forrása: fuzeshirek.hu

Irodalomterápiás csoportfoglalkozás

Kedves Követőink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy Irodalomterápiás önismereti csoport indul az Egészségfejlesztési Iroda keretein belül az idősebb korosztály számára.

Az irodalomterápia személyiségfejlesztő módszer, amely során különböző irodalmi művek segítségével indulunk egy önismereti utazásra. Személyes érzéseinket, gondolatainkat osztjuk meg egymással biztonságos, meghitt környezetben.

Főbb témáink: kapcsolatok, magányosság, változások, felelősség.

Mindenkinek ajánljuk:

- aki szeret olvasni

- aki magányosnak érzi magát

- aki szívesen beszélgetne másokkal

- aki mélyebb önismeretre vágyik

Kapcsolódjunk magunkhoz és egymáshoz az irodalmon keresztül!

Részletek a lenti plakáton találhatóak!

Szülők Iskolája

Kedves Szülők, Nevelők, kedves Érdeklődők!

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon novemberben induló Szülők Iskolája programsorozatát!

Szenior Örömtánc a testi-lelki egészségért a kecskeméti EFI-ben

Idősebb korban se kell lemondani a tánc öröméről. Létezik egy olyan táncstílus, amelyet kifejezetten ennek a korosztálynak fejlesztettek ki. A táncnak köszönhetően fittebbek, egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak lesznek, egyetlen mellékhatása, hogy könnyen szenvedéllyé válhat.  A Szenior Örömtánc neve is arról árulkodik, hogy életenergiával, jókedvvel ajándékozza meg azokat, akik kipróbálják.

Bővebben...

A lelki egészség 3. rész

Gondolkodásunk bűvkörében - a sémák és a negatív automatikus gondolatok csapdája

Támogatóink és együttműködő partnereink:
Széchenyi 2020
Európai Unió zászló