113424

Március a vastag-és végbélrák megelőzésének hónapja. Európában a második leggyakoribb daganatos megbetegedésről van szó, lakosságszámra vetítve pedig sajnos a magyar férfiak esnek legtöbbször a betegség áldozatául (és a nők sincsenek túl jó helyzetben), pedig a rendszeres szűrővizsgálat sokat segíthet a korai felismerésben és a kezelésben. A vastag-és végbélrák a legtöbb esetben egy rákmegelőző állapotból, azaz polipból alakul ki. A polipok nagyrészt véletlenszerűen fordulnak elő, és ha a betegséget ebben a stádiumban fedezik fel, akkor a gyógyulás esélye nagyon jó, szinte 100%-os.

Mit tegyek, ha baj éri gyermekem? - balesetmegelőzési előadássorozat 6.rész

(törés, vérzés, égés)

Anitics Istvánné védőnő, mentálhigiénikus

 

Idén január 18-24. között rendezik meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet.

Európában a méhnyakrák a második leggyakoribb daganatos megbetegedés a 45 éven aluli nők körében. Hazánkban is súlyos a helyzet, évente több mint 400 nő veszti életét a betegségben, pedig ha időben felismerik, akkor nagy eséllyel gyógyítható.

Kiemelkedő szerepe van a méhnyakrák megelőzésében a felvilágosító előadásoknak, információknak, nőgyógyászati szűréseknek és a védőoltásnak.

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód egyik alappillére

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód egyik alappillére és  sok betegség megelőzésében  fontos szerepe van. Érdemes beépítenünk mindennapjainkba,  különösen ebben a nehéz időszakban. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget  gyógytornász által készített videókkal:

Tartásjavító, ülő nyak-válltorna:

Csípő-gerinctorna háton fekve:

 

INBODY testösszetétel mérés

Kedves Lakosaink!

Érdekli Önt, hogy testében milyen az izom, zsír és testvíz összetétel? Mennyi az ásványi anyagok, fehérje aránya? Szeretne pontos adatot kapni testtömeg-indexéről?

Közeledünk a tavasz felé, szeretnénk csinosak lenni. Talán most van a megfelelő idő, hogy diétába kezdjünk, vagy csupán arra is lehetőséget kaphatunk, hogy tisztában legyünk testünk aktuális állapotával.

Éljen az INGYENES testösszetétel analízis lehetőségével és foglaljon időpontot nálunk!

Az alábbi rövid videóban bemutatjuk a mérés folyamatát, ami gyors és egyszerű! smile Az eredmények értelmezésében pedig dietetikusunk nyújt segítséget.

2021 februárjától minden kedden 9 és 12 óra között várjuk Önöket előre egyeztetett időpontban. Első alkalom: 2021.02.02.

Bejelentkezés a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a következő telefonszámokon lehet: 06301796576, 06706463594

Helyszín: EFI Iroda - Kecskemét, Piaristák tere 7. ESZII 1. emelet 118.

Keressenek bennünket bizalommal! smile

A kecskeméti EFI csapata

Támogatóink és együttműködő partnereink:
Széchenyi 2020
Európai Unió zászló