35013

Egészséges Életmód Klub

Egészséges Életmód, Tanácsadó Klub indul 2020. január 06-tól a kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda  szervezésében. A foglalkozásokat dietetikus és mentálhigiénés munkatársak vezetik kéthetente, 15 órától  az EFI irodában ( Kecskemét, Piaristák tere 7. 1.emelet 118. szoba).

Gond? Egy szál se!

Segítünk leszokni a dohányzásról! Próbálja ki az ingyenes letölthető applikációval!

Google Play   App Store

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja. A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

 

Jön a nyár! – Amit a kullancsokról tudni kell

Magyarországon kb. 20 féle kullancs él, de nem mindegyik terjeszt az emberre is veszélyes betegséget (és amelyik igen, az sem mindig fertőzött). A kullancs a tölgyerdőket és az árnyékos helyeket kedveli, az erdő aljnövényzetében, a bozótosokban tartózkodik a legszívesebben.A kullancsok fűről, gazról és bokrokról is (legfeljebb 1,5 méter magasságban) ráakaszkodhatnak az ember bőrére. A vért adó gazdára hang- és szaginger hatására ejti rá magát. Leggyakrabban a saját kertjében “kaphat” az ember kullancsot! A kullancs a bőr átszúrása előtt érzésteleníti azt – így észre sem vesszük, hogy ránk akaszkodott és néha napokig észrevétlenül szívhatja a vérünket.

DOHÁNYZÁSMENTES VILÁGNAP 2019. május 31.

„Dohányzás vagy egészséges tüdő”

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és globális partnerei minden év május 31-én megünneplik a Dohányzásmentes Világnapot (WNTD).

 

Támogatóink és együttműködő partnereink:
Széchenyi 2020
Európai Unió zászló