388832

Alzheimer Café

Egészségfejlesztő Iroda keretein belül Kecskeméten is megnyitotta kapuit az Alzheimer Café, mely világszerte elterjedt módszer arra, hogy az Alzheimer-kórban és a demencia különböző típusaival élő betegek, családtagjaik, gondozóik számára találkozási lehetőséget biztosítson.

Az Alzheimer Café találkozóin lehetőség nyílik egy kötetlen, félelem, szorongás nélküli beszélgetésre. Egy közösség, ahol meg lehet osztani egymással érzelmeket, aggodalmakat és tapasztalatokat. Együttérzést, lelki támaszt kaphat sorstársaitól és tanácsokat kérhet szakemberektől.

A változatos előadások révén bővíthetik ismereteiket a betegséggel kapcsolatban szakemberek, előadók segítségével.

Minden alkalommal rövid előadás keretein belül, a demenciához kapcsolódó témákat dolgozzuk fel. Lehetőség van kérdezni, hozzászólni, fontos, hogy a problémákat megosszuk, átbeszéljük és a felmerülő kérdésekre válaszokat kapjuk. Fontos, hogy érezzük, nem vagyunk egyedül.

Találkozóink helyszíne: Kecskemét, Piaristák Tere 7. - ESZII Oktatási Központ (bejárat a Véradó Állomás felől, Koháry krt.)

Időpontja: 2019. február 26. 17 óra

Előadó: Tóth Katalin, Szociális és gyermekvédelmi igazgató

Előadás témája: Az idősek számára biztosított szociális ellátások Kecskemét városában

 

A részvétel nyitott mindenki számára és ingyenes!

Elérhetőségeink:
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: http://efi.eszii.hu


A lezajlott esemény képei a galériában tekinthetőek meg: Alzheimer Café februári előadása 2019.02.26.
 
 
 
 
 
 
 
 
Támogatóink és együttműködő partnereink:
Széchenyi 2020
Európai Unió zászló