Kápolna utcai nyugdíjasok szolnoki kirándulása

Az Idősgondozó Szolgálat Kápolna utca 8. szám alatt működő nappali intézmény nyugdíjasai szeretnek kirándulni és szívesen látogatnak el kulturális programokra, színházba, kiállításokra.

Március 27-én Szolnokra látogattak el időseink, ahol a Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából rendezett kiállítást tekintették meg.

Több mint 40 fő kerekedett fel, vonattal utaztak Kecskemétről. A szolnoki vasútállomástól jó másfél km-es sétával érték el céljukat.

Munkácsy Mihály csodálatos képeinek az egykori zsinagóga épületében működő Szolnoki Galéria adott otthont. A templomi környezet emelkedett hangulatúvá tette a festmények megtekintését és a hozzáértő tárlatvezetés közel hozta a festőt, mint embert és munkásságát a látogatókhoz.

A kellemes idő és a Tisza part sétára hívogatta a kirándulókat. Megnézték a megyeszékhely jelképének tartott gyalogos Tiszavirág hidat, a megújult Kossuth teret, a Szigligeti Színház épületét, valamint a 24 emeletes toronyházat.

Mozgalmasan, és tartalmasan telt a szép, kora tavaszi nap!

Nagyik Reform Konyhája

Az Idősgondozó Szolgálat március 29-én első alkalommal, nagy közös program keretében rendezte meg a Nagyik Reform Konyháját a Margaréta utca 2. telephelyen, a Nyitnikék klubban. A rendezvény célja az volt, hogy népszerűsítsék az egészséges, könnyen elkészíthető ételeket, felhívják a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára.

Nagyon sokan jöttek el a nappali intézményekből, minden telephelyről legalább 8-10 fő érdeklődő volt.

A Nyitnikék Klub tagja, Fodor Jánosné Marika néni volt az első bátor vállalkozó, aki bemutatta gyümölcssaláta receptjét. Profi szakácsokat megszégyenítő ügyességgel adta elő az elkészítés minden lépését.

A résztvevők hozták a nyersanyagot, a használati eszközöket, aprításhoz kést, saláta tárolásához tálakat. Kis csapatokban dolgoztak: volt, aki diót szórt a salátára, mások joghurtot, mézet, vagy éppen egy kis rummal varázsolta pikánssá az étket - minden összetevő jól illett az alaprecepthez.

A telephely dolgozói meglepetéssel készültek, banános zabpelyhes kekszet készítettek és leveles tésztából, almából, rózsaformát sütöttek, melyet mindenki megkóstolhatott. A szépen megterített asztalok mellett jól esett a vitaminokban gazdag saláta és a sütemény. Az Idősgondozó Szolgálat oklevéllel köszönte meg Marika néninek a kiváló bemutatóját és ismertetőjét. A program végén receptcserére is volt lehetőség. A nagyik receptjeiből egy kis gyűjteményt szeretnénk készíteni, melyet mindenki megkaphat, így a későbbiekben bármikor el tudja készíteni a kedvére való egészséges ételt.

Minden résztvevő nagyon jól érezte magát, a közös gasztronómiai élmény vidámsággal volt tele.

Számítógépes szakkör

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálata Horváth Döme krt.-i telephelyén működő Szivárvány Nyugdíjas klubja számítógépes szakkört hozott létre.

Az idősek körében kedvelt program a technika új vívmányaival való ismerkedés, ezért heti egy alkalommal számítógépes szakkör keretében fejleszthették tudásukat.

Életkoruk és a téma idegensége miatt több időt kellett szentelni az alapismeretekre, mely elengedhetetlen feltétele az internetre való csatlakozásnak.

A kitűzött cél teljesült, a foglalkozáson résztvevők megtanulták a számítógép felépítését, a szövegszerkesztés alapjait, e-mail küldését, fényképek kezelését, részesei lehettek az interneten való böngészés élményének.

A tárgyi tudás mellett fontos tényező volt, hogy barátságok mélyültek el a közös tanulás, gyakorlás során, a hasznosság érzete és az önbizalom is erősödött.

A társakkal való közös ismeretbővítés erősítette a csapatszellemet, összetartóbbak és segítőkészebbek lettek egymás iránt az idősek.

A klub tagjai számára a gondolkodás, a koncentráció, a világlátás szélesítése szempontjából is hasznosnak bizonyult a foglalkozás.

A számítógépes tanfolyam megoldást jelentett a tapasztalatlan felhasználók számára, hiszen lassan, nyugodt körülmények között sajátíthatták el korunk már-már alapismeretnek számító tudását.

Példaértékű segítség a társaknak

Az Idősgondozó Szolgálat nappali ellátásának nyugdíjas klubtagjai 2018. nyarán befőtteket raktak el, hogy megsegítsék az élelmezési gondokkal küzdő társaikat. Sajnálattal értesültek arról, hogy sokan nélkülözésben, kis jövedelemből élik mindennapjaikat, ez cselekvésre ösztönözte őket. A kezdeményezés példa értékű mindenki számára! Sokan a nemes kezdeményezés mellé álltak, minden egyes befőttel sokat tettek azokért az ellátottakért, akik nélkülözik a zöldségeket, gyümölcsöket, a természetes vitaminforrást. A gyümölcsöket befőzőautomaták segítségével rakták el, több hónapon keresztül dolgoztak, hogy a barackot, a szilvát, valamint a savanyúságokat üvegekbe rakják. A rászorulók hálásan köszönték meg az ízletes befőtteket, melyet nagy szeretettel adtak át a kollégák. Ezzel a jótékonysági kezdeményezéssel új kaput nyitottak meg társaik számára.

Reméljük, hogy a jövőben egyre többen felismerik az adakozás kellemes érzését és csatlakoznak társaikhoz, követve ezt a példamutató magatartást!

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik részt vettek a befőzésben, anyagiakat, időt, fáradtságot áldozva, hogy segítsenek!

Kérjük a tisztelt lakosságot, aki úgy érzi, hogy tudna segíteni a nélkülöző embereknek, az jelezze az alábbi telefonszámon: 76/486-947. Szívesen fogadjuk a természetbeni adományokat, a felesleggé vált zöldséget, gyümölcsöt.

Idősgondozó Szolgálat Kápolna utcai Klubjának nyílt napja

Látogasson el hozzánk, a belváros szívébe az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálat Kápolna u. 8 szám alatti telephelyére.
Nyílt Nap 2019. április 16.
Helyszín: Kecskemét, Kápona u. 8.

 

Érdeklődni lehet:
Idősgondozó Szolgálat
6000 Kecskemét
Kápolna u. 8.
Tel: 76/480-495
Nyitva tartás, ügyfélfogadás: hétfőtől péntekig, 8-tól-16 óráig

Letölthető szóróanyag

Sportverseny

2019. március 14-én második alkalommal az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye megyei sportversenyt szervezett a sérült embereket ellátó intézmények számára. A program a Kecskeméti Szent László Lions Club támogatásával valósult meg.

A verseny célja az volt, hogy népszerűsítsék az egészséges életmódot, illetve felhívják a figyelmet a mozgás jelentőségére.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola adott helyet a nívós rendezvénynek. A zenés bemelegítés után 15 csapatban több, mint kétszázan mérték össze ügyességüket a versenyen. A lebonyolításban Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma diákjai segítettek.

A játékos ügyességi feladatokat a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye munkatársai állították össze, a résztvevők 15 állomáson mérhették össze tudásukat. A feladatok között volt lufi ütögetés, tekézés, babzsák dobálás és egyensúlyozás, kapura rúgás, sport poharazás. Legvégül az egészséges életmódról, az egészséges étkezésről és a cukorbetegségről szóló tesztet tölthettek ki a résztvevők.

A rendezvény alatt a Lions Club fiataljai egészségügyi szűréseket végeztek. A zsűri értékelésének ideje alatt egy finom ebédet fogyaszthattak el a versenyzők és segítőik.

Ezen a napon csak győztesek voltak, minden csapat kapott kupát, ajándékcsomagot, az első 3 helyezett érmekkel is gazdagodott.

Köszönetünket fejezzük ki a Kecskeméti Szent László Lions Clubnak, a diákoknak és minden segítőnek, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy a sérült emberek egy tartalmas, élményekben gazdag napot tölthessenek el!

1948/49-es forradalom és szabadságharc megemlékezése

Az Idősgondozó Szolgálat március 14.-én tartotta ünnepségét az 1948/49-es forradalom és szabadságharc megemlékezéséről , nagy közös program keretében a Kápolna utca 8. szám alatt. Sok idős ember számára volt fontos ez a nap, hogy megemlékezzenek mindazokról, akik részt vettek a szabadságharcban, akik életüket és vérüket adták a magyar szabadságért! Nemzeti ünnepünk alkalmából nemcsak kívül, de legbelül is ünneplőbe öltöztek, egymáshoz igazodott szívdobbanásuk. Szembenéztek a múlttal, álmodták a jövőt. Feltették maguknak és egymásnak a kérdést: „Mit tettünk együtt és külön-külön, azért, hogy a ránk bízott örökséget, magyarságunkat megőrizzük, új tartalommal és értékekkel gazdagítsuk-gyarapítsuk azt, hogy aztán továbbadhassuk az utánunk jövőknek?”

Az ünnepségen elhangzott a 12 pont, a Szózat, a Magyar Himnusz, Petőfi Sándor verse, a Föltámadott a tenger.

A program végén a megemlékezők elsétáltak a Kossuth szoborhoz ahol elhelyeztek egy koszorút és számos nemzeti színű zászlót. Közösen elénekelték a Himnuszt, és Kossuth Lajos toborzó dalai is felcsendültek, így emlékezve a hősökre. Számukra magyarnak lenni dicsőséget és kötelességet jelent, mert ez a hazájuk, itt születtek, és ez az egyetlen hely a világon, ahol otthon lehetnek!

Március 8. Nőnap: A tavasz kezdetének legbiztatóbb jele.

A Nőnap nemcsak a vonzó külsejű hölgyek napja. A munkával, családi gondokkal vívódó édesanyáké, a napi munka mellett, a háztartásban megfáradt feleségeké, az asszonyé, aki éppen kapálástól megkeményedett bőrrel a kezén tér haza. Ez a nap az ő napjuk is! Természetesen ezen a napon említést kell tenni a férfiakról is, akik nélkül mi nők fél emberek lennénk. Férfi és nő együtt teszi ki az embert, kiegészítik egymást. Férfi és nő... tűz és víz... fény és árnyék. Sivár világ lehet az, ahol nincsenek nők. Egy biztos: a "gyengébbik nem" képviselői nem tartanák sokkal kényelmesebbnek azt a helyzetet, amikor nincs kiről gondoskodni, nincs kit hazavárni, s alkalmanként nincs kivel vitatkozni. Itt vannak ők a családban, az íróasztal mögött, a katedrán, a gyümölcsöskertben, az üzletek pultjainál, a kórházi ágyak mellett, a nyugdíjas klubokban. Fáradtan, vagy felszabadultan, gondoktól és gyermekneveléstől kimerülten. Itt vannak, amikor segítségre van szükség, amikor kellenek a megnyugtató szavak, amikor kell a szeretet. Mint minden ünnepnap, ez a nap is jelkép. Remélhetőleg, a megbecsülés és a tisztelet kifejezése nemcsak e jeles dátumon fontos!

Az Idősgondozó Szolgálat nappali ellátásának nyugdíjas klubjaiban a férfiak március 8.-án köszöntötték nő társaikat Nőnap alkalmából. Tiszteletüket kifejezve ünnepi ruhába öltöztek és szívhez szóló műsor keretében köszöntötték fel a hölgyeket. Tavaszi virágot nyújtottak át, tisztelegve a női nem előtt. Volt olyan telephely, ahol projektoros vetítéssel színesítették a műsort és a szívet megdobogtató férfi színészeket jelenítettek meg a fotókon, a hölgyek nagy örömére, akik meghatódva nézték a meglepetés produkciót, és gyönyörködtek a tavasz első virágaiban, melyet szeretettel vettek át férfi társaiktól.

Notebook adományról

A Magyar Villamos Művek Informatika Zrt. 25 darab laptopot adományozott 2019. február 22-én az Idősgondozó Szolgálat nappali ellátása nyugdíjas klubjainak. Minden telephely részesülhetett a támogatásból, mely nagy segítséget nyújt az idősek alapvető számítástechnikai ismeretének megszerzéséhez, valamint a meglévő tudás fejlesztéséhez, az internet világának megismeréséhez, ezen túl az emberi kapcsolatok fenntartásához. Minden nyugdíjas klubban működik számítástechnikai alapismereti foglalkozás, ami eddig problémát okozott, mert nem volt annyi készülék, mint ahányan szerettek volna elsajátítani ismereteket. Az MVMI Informatikai Zrt. által felajánlott készülékek segítségével ezek a problémák is megoldódtak. Az idősek örömmel és megelégedéssel használják az adományként kapott laptopokat. A virtuális világ olyan ismereteket és távlatokat kínál számukra, ami segítségével fel tudják venni a lépést az egyre fejlődő tudomány és technika vívmányaival. Sikerült régen látott, külföldön élő rokonokkal, barátokkal, gyerekekkel, unokákkal kapcsolatba kerülniük különböző alkalmazásokon keresztül, mint e-mail, skype, facebook, stb. Most már nem jelent problémát az olyan ügyintézés, amit már csak az internet használatával tehetnek meg, pl.: Erzsébet program keretében üdülési lehetőség, vagy fürdőjegy igénylés, különféle ügyintézések ügyfélkapun keresztül.

Az a tapasztalat, hogy az idősek nagy százaléka igenis képes új ismeretek elsajátítására, és nyitott is arra, ezért szervezünk számukra oktatásokat. Kollégáink bátorítják, biztatják és segítik ellátottjainkat az informatikai alapok megismerésében.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki az MVMI Informatikai Zrt.-nek nagylelkű adományáért, mellyel nagyban hozzájárultak idős ellátottjaink társadalmi integrációjához!

Téged vár a Bölcsőde

Szüleiddel megnézheted, kipróbálhatod, hogy milyen bölcsődésnek lenni!

2019. 04. 13 - án szombaton 9 – 12 óráig a Macskacicó (Tóth L. stny. 2) a Pillangó (Széchényi stny. 2.) az Aranyhaj (Lánchíd u. 14.) és a Csengettyűs (Daróczi köz 16.) bölcsődékben.

2019. 04. 27 - én szombaton 9 -12 óráig a Pöttömke (Mátis K. u. 6.) a Katica (Agyag u. 4.) a Pöttyös (Klapka u. 18.) és a Csipcsirip (Forradalom u. 5.) bölcsődékben.

Meghívó letöltése

Felhívás

Kecskemét, Ipoly utca 1. sz. alatt található Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményébe keresünk önkénteseket, akik szívesen segítenének a kerti munkák végzésében, fűnyírásban, bokrok, cserjék ápolásában, virágoskert rendezésében.

A telephelyet gyönyörű pihenőpark övezi, mely a sérült emberek számára kikapcsolódást, regenerálódást nyújt.

Nagyon jó lenne, ha ellátottjaink kellemes környezetben tölthetnék napjaikat. A jó levegő, a szép növények látványa jó hatással van állapotukra.

Várjuk a segítő szándékú emberek jelentkezését az alábbi telefonszámon:

06-30/502-5546 Fazekasné Kis Ilona nappali ellátás vezetőnél

Kecskemét, 2019. március 4.

Dr. Pataki Mariann

intézményvezető

Sport nap - arborétumi séta

Az Idősgondozó Szolgálat minden év nyarán megrendez egy nagy Sport Napot. Ennek hatására került bevezetésre már két éve, hogyminden hónap első pénteki napján 9 órától közös sétát szerveznek az Arborétumban. Jelszavuk: Eshet eső fújhat szél a nyugdíjas mindig útra kél!

A tanösvények kiváló alkalmat adnak a gazdag növényvilág és állatvilág megismeréséhez. A bemelegítő közös torna után kezdődik a tanösvény feltérképezése. Séta közben a természetvédelemmel, arborétummal kapcsolatos kvíz kérdéseken törhetik a fejüket a résztvevők. A sétának a téli időszakban is nagy sikere van, tavasszal az újjáéledt természet szépségeiben gyönyörködhetnek a résztvevők. A friss levegő és a mozgás segít leküzdeni a betegségeket, ellenállóbbá válik a szervezet. Szerette volna a szolgálat felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára, különösen fontos ez idős korban. Bíznak benne, hogy egyre többen csatlakoznak a programhoz és felismerik, hogy az egészségük megőrzésében milyen fontos szerepet játszik a rendszeres testmozgás a természetben.

Nosztalgia délután

Az Idősgondozó Szolgálat 5 éve már, hogy minden hónap harmadik péntekén 14 órakor a Kápolna utcai telephelyén élő zenés, táncos rendezvényt szervez.

Az a tapasztalat, hogy kevés szórakozási lehetőség van Kecskeméten az idős emberek számára, ahol tudjanak szórakozni, kikapcsolódni, ismerkedni egymással. Egyre többen csatlakoznak a táncos délutánhoz, vidékről is sokan érdeklődnek. A rendszeres visszatérők nagy örömmel vesznek részt, önfeledten szórakoznak. Jó példája, hogy az idős korosztály igényli és nyitott az ilyen jellegű programokra. A rendezvény a város nyugdíjasai számára bárki által látogatható. Jó lehetőség ez arra is, hogy megismerjék az intézmény szolgáltatásait is, minden alkalommal írásos tájékoztatók kerülnek kihelyezésre, ha adódik hirtelen egy probléma az egészségi állapotban, akkor tudni fogja a bajba jutott, hogy hová fordulhat segítségért.

Kézműves foglalkozás

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálatának ellátottjai körében a kézműves foglalkozás már évek óta nagyon közkedvelt. Minden hónap első szerdáján 9 órakor kerül megrendezésre nagy közös program keretében. A résztvevők köre: nappali és a bentlakásos intézmények ellátottjai.

A kézműves foglalkozásoknak minden hónapban más telephely ad otthont, ezáltal az ellátottak betekintést nyernek egymás életébe, valamint a monotonitást szeretnénk ezzel kiküszöbölni. A kollégák próbálnak olyan tárgyakat elkészíttetni, melyek kis költségvetésből és egyszerű technikával megvalósíthatók, ugyanakkor mutatós darabok.

Igyekeznek elsajátíttatni a különböző kézműves technikákat és a későbbiekben a telephelyeken helyileg megtartott foglalkozásokon is alkalmazzák őket. A programok szervezésénél nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy mindig újabb és újabb módszereket ismertessünk meg a résztvevőkkel, melyek felkeltik az érdeklődésüket.

A foglalkozások célja: a régen mindennapos elfoglaltságnak számító kézimunka eljárások felelevenítése, valamint hasznos időtöltés ajánlása, melyek során lehetővé válik az alkotás örömének érzése. A kreatív tevékenység, a szabadidő hasznos eltöltésének kiváló módja, valamint a munka és szórakozás összekapcsolása. A foglalkozások szervezése általában a közeledő ünnepek jegyében történik, ezekhez kapcsolódnak az elkészítendő tárgyak.

Köss egy csomagot a fára!

Az Idősgondozó Szolgálat két éve indította el a „Köss egy csomagot a fára” elnevezésű jótékonysági akcióját. A program célja: Segíteni a rászoruló, az utcán élő embertársainkon, nem csak karácsonykor, hanem az év többi napján is! A programot a Noszlopy Gáspár parkban tartják, ahol az „idősek fájára” csomagokat helyeznek el, melybe tartós élelmiszert, ruhaneműt, télen melegebb ruházatot, kesztyűt, sálat, sapkát raknak. Havonta egy alkalommal az utolsó pénteki napon 9 órakor , idősek és kollégák együtt összegyűlnek az idősek fájánál egy táblát is elhelyeznek, melyre az alábbi üzenet van írva:

„Kedves rászoruló / adakozó!

Ha szükséged van élelmiszerre, ruhaneműre vegyél el egy csomagot,

ha tudsz adni, segíts a bajba jutottakon!”

Céljuk: A szegényekre ne problémaként tekintsen a társadalom! Ne nézzék közömbösen az éhező, fázó, nélkülöző embereket! Segítséget kell nyújtani! Ne ítélkezzenek bajbajutott társaik felett, lehet, hogy önhibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe, hogy az utcán kénytelenek élni!

Ezúton is kérik a lakosságot, hogy aki úgy érzi, hogy segíteni akar, az csatlakozzon! Minden háztartásban akad élelmiszer, ruhanemű, amit tudnak nélkülözni, a kis adomány is sokat jelenthet!

Idősek Akadémiája

Az Idősgondozó Szolgálat 18. éve szervezi az Idősek Akadémiája előadás-sorozatot, mely havonta egy alkalommal, minden hónap harmadik csütörtökén 14 órától fogadja az érdeklődőket a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban.

A programon megvalósul a korosztályok közötti együttműködés és párbeszéd. Feltárásra kerülnek azok a tudásanyagok, amellyel a különböző életkorú személyek rendelkeznek, s átadhatnak nemcsak egymásnak, hanem a következő nemzedéknek. A résztvevők megismerkedhetnek az őket érintő és érdeklő különböző témákkal, pl.: szociális és nyugellátási formákkal, egészségügyi problémákkal és azok orvoslásával, bűnmegelőzéssel, valamint egzotikus tájakkal képzeletbeli utazások keretében. Az idős emberek egyedüllétből, elszigeteltségből kilépve, egy színvonalas, gyakorlatias, családias hangulatú, interaktív légkörben előadásokat hallgathatnak meg. Fontos felkészíteni a nyugdíjazás utáni új életformára, ráirányítani a figyelmet arra, hogy hogyan töltsék el azt hasznosan, értelmet adva életüknek. Egy-egy életszakasz változása következményekkel jár, mindez nagyban befolyásolja a személyiséget. Fontos, hogy a nyugdíjasok többet tudjanak meg egy bizonyos témáról, hogy megőrizzék aktivitásukat és kreativitásukat, jobban megismerjék a jelenkor társadalmát, történetét. Így megtanulnak szembenézni a kor kihívásaival, jobban tudnak alkalmazkodni a tudomány, a technika vívmányaihoz. A résztvevőktől pozitív visszajelzések érkeznek és egyre többször látogatja a színvonalas programsorozatot a fiatalabb korosztály is.

Nagy közös farsang

2019. február 19-én 9 órától került megrendezésre az Idősgondozó Szolgálat szervezésében a nagy közös farsang. A mulatságot a Hetényegyházi Közösségi Házban tartották. Rendkívül nagy volt az érdeklődés, kb. 150 vendég volt kíváncsi a jelmezes produkciókra. 19 egyéni és csoportos fellépő mutatta be a jelmezét, a szebbnél szebb maskarákat a kollégák segítettek elkészíteni, valamint a koreográfiát is ők tanították be az időseknek. Minden klub képviseltette magát, a Margaréta Otthon lakói is felvonultak. A rendezvény elején meglepetésként humoros produkciót adtak elő a szolgálat dolgozói a Barbie Girl című számra, mely nagy sikert aratott. Bemutatásra került jelmezek: Túró rudi, nutella, kakas, zulu tánc, török basa és háreme, kecskeméti repülőbázis légitársasága, újra hasznosított menyasszony, FBI ügynök, munka rabjai, állatorvos, tükörtojás, múmia, Dr. Bubó, szexi csajok és Józsi bácsi, Erzsébet királynő, boszorkány, Kutyalakodalom c. vers, a Három kívánság és a Naplemente Klub farsangja című vidám előadások. A zsűri tagjai: Szényeiné Tóth Anikó szolgálatvezető helyettes, valamint Dudás Ernőné a Ménteleki Általános Iskola nyugalmazott tanítója voltak. Igazi farsangi hangulat volt a rendezvényen, vidáman búcsúztatták a telet. A „nagyi fánkja” koronázta meg a napot, melyből minden fellépő kapott és egy emléklapot vihetett haza. A zsűri különdíjat is adott, valamint a közönség is szavazott. A fellépők, valamint a vendégek is jól érezték magukat, mindenki pozitív élménnyel gazdagodott.

Pótszilveszteri Táncgála

Az Idősgondozó Szolgálat minden évben megrendezi a Pótszilveszteri Táncgálát, most január 31-én 9 órától került rá sor, a helyszín, mint mindig a Hetényegyházi Közösségi Ház volt. Ebben az évben 8 táncos csapat nevezett be, szerepelt matróztánc, fátyoltánc, kán-kán, botos risza, country tánc, tengerész tánc, mikulás tánc, csárdás. A zsűri tagjai Kürtösi Dorina a Fallaway Táncegyesület versenytáncosa és Gálné Schiszler Tünde First Step Dance Club vezetője, tanítópedagógus, többszörösen díjazott táncos, koreográfus voltak. A rendezvényen szép számmal vettek részt ellátottak, vendégek, mintegy 150 fő látogatott el. A bemutatott táncokon látszott a rengeteg gyakorlás, jól koreografáltak, a táncruhák mutatósak, egyedileg készítettek voltak. A rendezvény végén minden jelenlévőt egy pohár pezsgővel és egy szerény vendéglátással ajándékozta meg az Idősgondozó Szolgálat. Helyezések idén sem voltak, viszont a zsűri „leg” kategóriákban osztott ki emléklapokat, pl. legpajkosabb, legenergikusabb, legeredetibb, legszórakoztatóbb, mellé egy-egy ajándékcsomagot is hazavihettek a fellépők. A résztvevők egy színvonalas vidám délelőttöt töltöttek el.

Magyar Kultúra Napja

Az Idősgondozó Szolgálat, minden évben nagy közös program kertében megemlékezik a Magyar Kultúra Napjáról. Ebben az évben január 23.-án került rá sor a Kápolna utca 8. szám alatti telephelyen. Évfordulós nagyjainkra a XX. század híres négy alakjára emlékeztünk, Radnóti Miklósra, Örkény Istvánra, Márai Sándorra és Weöres Sándorra. Az emlékműsoron elhangzottak a fenti költők versei, valamint Weöres Sándor egyik nagysikerű megzenésített művét is megnéztük és meghallgattuk Halász Judit énekesnő előadásában. A színvonalas műsorban a szolgálat nappali ellátásban részesülő nyugdíjasai, értelmileg sérült ellátottjai és a Margaréta Otthon lakói léptek fel. A költők életpályáiról, munkásságukról is sok érdekességet megtudtak a jelenlévők, megható pillanatok, és vidám percek váltakozásával színes volt a megemlékezés. A rendezvény végén minden szereplő egy-egy könyvjelzőt kapott ajándékba. Mindenki nagyon jól érezte magát, értékes előadások hangzottak el, tartalmilag, érzelmileg nagyon sokat kaptak a megjelentek.

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.
További információért kattintson ide! Elfogad Elutasít