Kivirágzott a Margaréta Otthon kertje

Évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy a Margaréta Otthon környezetének kialakításában ellátottjaink is részt vállalnak. A színpompás virágos kertek tervezésében önállóan vagy segítséggel bekapcsolódó lakóink munkáját dicsérik a teraszok melletti területek művelése, a mentőbejárat felöli kiskert, a „körforgó” területének gondozása, a kápolna környéki virágágyások kialakítása, a demens udvar vagy a „rózsakoszorú” formájú zárt kert színpompája és nem utolsó sorban a Margaréta Otthon főbejáratán érkező látogatót fogadó rózsalugas gondozása. Május végén, június elején, amikor a rózsabokrok virágba borulnak e közel 50 méter hosszú boltív alatt végig sétálva különösen jó érzés keríti hatalmába a látogatót. A vörös sziromlevelek szinte „körülölelik” az arra sétálót, a rózsa illata pedig betölti a levegőt, megajándékozva ezzel az alatta áthaladót. A sziromlevelek hullásával a Margaréta Otthonba vezető út egyfajta vörös szőnyeget képez a sétáló lába alatt. A színek és a rózsaillat megnyugtató hatása igen értékessé teszi ezt az időszakot.

Köszönjük azon lakóinknak (és minden támogatónak), akik segítségével évről évre kivirágozhat a Margaréta Otthon kertje!

Nagyik Reform Konyhája

Az Idősgondozó Szolgálat, május 26-án nagy közös program keretében rendezte meg a Napsugár Klubban a Nagyik Reform Konyháját. A cél az volt, hogy népszerűsítsék az egészséges, könnyen elkészíthető ételeket, felhívják a figyelmet a helyes táplálkozás fontosságára, valamint a főzésnek közösségépítő szerepe is van az idős emberek életében. Ezúttal háromféle salátát készítettek az oda látogatók. A gasztronómiai programra sokan ellátogattak, Lestár Józsefné Erika kolléganő látta el a házigazda szerepét. A résztvevők hozták magukkal a nyersanyagot, illetve az eszközöket. A program bevezető részében a recept ismertetése után elkezdődött a vitamindús saláták elkészítése. Az első étel almás sajtsaláta volt, melyhez kockákra vágott almát, sajtot, valamit tartármártást használtak. A második ételnél tejbe áztatott zabpelyhet használtak, melynek tetejére szamóca, és joghurt került, így lett teljes a gyümölcsös finomság. A harmadik fogáshoz szükség volt fejes saláta levelekre, sajtra, szamócára, amely összetevőket balzsamecettel öntöztek meg. A terített asztalok mellett jólesett a vitaminokban gazdag salátákat elfogyasztani. A rendezvény végén receptcserére is volt lehetőség. A program elérte célját, hiszen a gasztronómiai élményen túl a résztvevők jót beszélgettek, kellemesen telt a délelőtt.

Dallamok Szárnyán könnyűzenei műsor

2022. 05. 19.

Az Idősgondozó Szolgálat kedvelt programjai között szerepelnek az énekes - zenés témájú rendezvények. Ebből az alkalomból 2022. május 19-én rendezte meg a Dallamok Szárnyán elnevezésű programot.

A filmslágerek elevenedtek meg a színpadon, ahol 13 fellépő más-más filmzenei kategóriában mérettette meg magát, a produkciók közt szerepelt Pl: Egy csók és más semmi, Egy boldog nyár Budapesten, Villanegra, Csiribiri kék dolmány, Eltörött a hegedűm, Különös éjszaka volt, és még sok más fülbemászó dallam.

A műsor bevezető részében az Idősgondozó Szolgálat kollégái által elevenedett meg a Mézga család, melynek elsöprő sikere volt, majd következtek a zenés műsorszámok az ellátottak előadásában.

Egyéni és csoportos formában is lehetett nevezni. A Pacsirta és az Örök Ifjak két tagja tiszta csilingelő hangjával és a jó dal választásával nagy sikert aratott. Elhangzott még a Honfoglalás című film betétdala is melyre sokan meghatódtak. A mesék világába is betekinthettünk a Jókai Klub két tagja jóvoltából, akik a Vuk dalát adták elő, valamint a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményéből felülhettünk az „Omnibusz tetejére”. Láthattunk még a Pacsirta klub előadásában egy filmes csokrot, mely szintén elnyerte a közönség és a zsűri tetszését.

A műsor záró részében a Margaréta utcai kollégák is felléptek Macska duett szórakoztató műsorszámmal, ennél a produkciónál sem maradt el a tapsvihar.

A zsűri mindenkit emléklappal díjazott, és szóbeli dicséretben részesített, a közönség is szavazott, az összesítés alapján a Naplemenete Klub produkciója lett a publikum díjazottja.

Aki ellátogatott a rendezvényre egy kellemes szórakozgató délelőttöt tölthetett el a filmslágerek jegyében.

Napsugár Klub Nyílt Napja

A Idősgondozó Szolgálat Napsugár Klubja szeretettel meghívja „Fejleszd magad” programjára!

Várjuk a kedves nyugdíjas érdeklődőket, látogatókat!

Helyszín: Kecskemét, Horváth Döme krt. 1. Szivárvány Klub

Időpont: 2022. május 30., 9.00 óra

A rendezvény hétindító reggeli tornával kezdődik!

9:30 órakor: Kipróbáljuk az új játékainkat (memória-, kártya-, ügyességi és kézműves játékok)

10.30 órakor: Vetélkedő

11 órakor: Kártyapárbaj

13 órakor: szendvicsebéd elfogyasztása, üdítővel

Várunk minden nyugdíjas érdeklődőt klubunkban szeretettel!

Telefon: 76/504-426

Letölthető szóróanyag.

Nagy közös kézműves foglalkozás

Az Idősgondozó Szolgálatának ellátottjai körében a kézműves foglalkozás már évek óta nagyon közkedvelt. Havonta egy alkalommal megrendezésre kerül nagy közös program keretében. A résztvevők köre: nappali intézmények ellátottjai.

A kézműves foglalkozásoknak minden hónapban más telephely ad otthont, ezáltal az ellátottak betekintést nyernek egymás életébe, valamint a monotonitást szeretnénk ezzel kiküszöbölni. A kollégák próbálnak olyan tárgyakat elkészíttetni, melyek kis költségvetésből és egyszerű technikával megvalósíthatók, ugyanakkor mutatós darabok.

Májusban a Nyitnikék Klubban került megrendezésre a kézműves foglalkozás, nagyon mutatós tavaszi ajtókopogtató díszt készítettek az oda látogatók. A ház alakú ajtókopogtatóhoz szükség volt faháncsra, mohára, selyemvirágra, tavasz feliratú táblácskát is lehetett rá rakni, valamint spatulát is fel lehetett használni díszítő elemként, aki akart akasztót is tett rá. Kellemes délelőttöt tölthetett el, aki ellátogatott a programra.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS HÁZI GYERMEKORVOSI PRAXIS BETÖLTÉSÉRE

Kecskemét Megyei Jogú Város Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága pályázatot hirdet az 5002. számú (Kecskemét, Czollner tér 7.) házi gyermekorvosi körzetének területi ellátási kötelezettséggel vállalkozói vagy egészségügyi szolgálati jogviszony keretében történő ellátására. A praxisjog térítésmentesen feladat ellátási szerződés megkötése/kinevezés útján szerezhető meg. Az önkormányzat a rendelőhelyiséget térítésmentesen biztosítja. Központi ügyeletben való részvétel kötelező. A pályázattal kapcsolatban Dr. Pataki Mariann intézményvezető nyújt bővebb információt a 76/514-002-es telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Pályázati feltételek:

- a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000.(II.25.) EüM rendelet szerinti képesítés;

- az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 313/2011.(XII.23.) kormányrendeletben előírt feltételek megléte;

- az egészségügyi szolgáltatás gyakorlásának általános feltételeiről, valamint a működési engedélyezési eljárásról szóló 96/2003. (VII.15.) kormányrendeletben előírt feltételek megléte;

- egészségügyi szolgálati jogviszony esetén a jogviszony létesítése az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvényben, illetve annak végrehajtási rendeletében (528/2020. (XI.28.) Korm. rend.) foglalt feltételekkel történik;

- büntetlen előélet;

- cselekvőképesség;

- egészségügyi alkalmasság.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

- részletes szakmai önéletrajz

- motivációs levél

- iskolai végzettséget, szakirányú képzettséget tanúsító okirat másolata

- egészségügyi alkalmasságot igazoló okirat másolata

- három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány

- Magyar Orvosi Kamarai tagság igazolása

- a pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul

- a pályázó nyilatkozata arról, hogy a pályázati eljárásban részt vevő személyek a pályázati anyagot megismerhetik, és abba betekinthetnek

A pályázat benyújtásának módja: A pályázatokat 1 példányban kell sértetlen, zárt borítékban postára adni vagy személyesen az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának székhelyén a 6000 Kecskemét, Piaristák tere 7. szám alatt leadni. A borítékon fel kell tüntetni az alábbi jeligét: "kecskeméti 5002. sz. házi gyermekorvosi praxis".

Téged vár a Bölcsőde

Szüleiddel megnézheted, kipróbálhatod, hogy milyen bölcsődésnek lenni!

2022. 04. 02 - án szombaton 9 - 12 óráig a Csipcsirip / Forradalom u. 5./ a Macskacicó /Tóth L. stny. 2./ a Katica /Agyag u. 4./ és a Pöttömke /Mátis K. u. 6./ bölcsődékbe

2022. 04. 09 - én szombaton 9 - 12 óráig az Aranyhaj /Lánchíd u. 14./ a Csengettyűs /Daróczi köz 16./ és a Pillangó /Széchenyi stny. 2./ bölcsődékbe.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A szórólap letöltéséhez kattintson ide!

Bölcsődei felvételi a 2022/2023. gondozási évre

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy az önkormányzat fenntartásában működő Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának bölcsődéibe a 2022/2023. gondozási évre vonatkozóan 2022. április 29-ig lehet a felvételi kérelmeket benyújtani.

A bölcsődei jelentkezésre való felhívás a http://eszii.hu/beiratkozas oldalon, a bölcsődék elérhetősége a http://eszii.hu/bolcsodek-elerhetoseg oldalon található. A felvételi kérelmek a http://eszii.hu/bolcsode-letoltheto oldalról tölthetők le.

Családtámogató Szolgálat cím változás

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy intézményünk címe 2022. március 01-től megváltozik.

Új címünk 6000 Kecskemét, Olimpia utca 6. szám.

Telefonos elérhetőségeink:

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat 06-76/507-630

Család- és Gyermekjóléti Központ: 76/507-780, 76/507-781

Készenléti telefonszám

(0-24 órában hívható):

30/518-5126


A teljes tájékoztató letöltéséhez kattintson ide!

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.