Napsugár Klub

A Napsugár Klub bemutatkozása

Kecskeméten a Horváth Döme körúton családi házak álltak ezen a helyen, ahol a mostani Nyugdíjasház található.

A Városi Tanács akkori elnöke Reile Géza volt, aki a város részére megvásárolta a házakat, majd elbontatta őket. Hosszú évekig üresen állt a telek, majd a Magas Ipari Vállalat tanulóinak közreműködésével megépült a Nyugdíjasház.

A ház lassan megtelt, a lakók örömteli várakozással tekintettek új környezetben lévő otthonuk elé. Gyakran összejöttek nótázásra, vacsorára. A város kocsijával kirándulásokat tettek Bugacra, Tatára, Szilvásváradra.

2000-ben a klub Almási Istvánné Erzsike néni javaslatára az „Alkony” nevet kapta. 2006-ban a tagság névváltoztatást javasolt, olyat, ami jobban kifejezné a sokszínűséget, így lett a neve Szivárvány Klub. 2021 - es évben a klub megújuló közössége Napsugár klub nevet találóbbnak vélte, ezért névváltoztatásra került sor.

Az idősek szívesen részt vesznek az Idősgondozó Szolgálat által szervezett „nagy közös” programokon.

A közösség életében jelentős szerepe van a mindennapi egészségmegőrző tornának, a rendszeres sétának, a kirándulásnak. Már hagyománynak számít a többnapos kirándulás az ország különböző tájaira.

Saját újságot szerkesztenek, melyben a többi nappali intézmény élménybeszámolói is olvashatóak.

A kézműves foglalkozásaikról is nevezetesek, a legújabb technikákat alkalmazva készülnek el szemet gyönyörködtető műveik. Remek szórakozást nyújtanak a kártya-partik és a játékos szellemi vetélkedők.

A Nyugdíjasházi lakókon kívül a városban élőknek is kellemes, hasznos programot nyújt a Napsugár Klub.

Elérhetőség: 6000 Kecskemét, Horváth Döme krt. 1.

Tel.: 76/504-425

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.