Nyitnikék Klub

A Nyitnikék Klub bemutatkozása

A Nyitnikék Klub korábbi neve Őszikék Klub volt, mely 1987-ben nyitotta meg az intézmény kapuit a lakosság számára a Margaréta Otthonban: a létszám akkor 50 fő volt.

Kezdetben az ellátottak egyszerűbb kézműves foglalkozásokon vehettek részt, ahol díszpárnákat, díszállatokat készítettek, valamint a ballagásokra tarisznyákat varrtak. Mivel a klub a Margaréta Otthonon belül működött, a tagoknak az első években napi háromszori étkezére is volt lehetőség.

1990-ben átadásra került a Margaréta u. 2. szám alatti telephely, mely jelenleg is helyszínt biztosít számukra. 2007-ben a Nyíri úti nyugdíjasházakból több lakó kérte felvételét, ez is közrejátszott abban, hogy úgy döntött az akkori tagság, hogy új nevet választ a klubnak, mely a Nyitnikék lett. A név is szemlélteti, hogy a lakosság számára nyitva áll az intézmény.

Az a tapasztalat, hogy akik a Nyitnikék klub foglalkozásain, gazdag programjain részt vettek, azoknak ez hozzájárult egészségük megőrzéséhez, valamint az életminőségük javításához. Az itt dolgozó szakemberek nagy figyelmet fordítanak az idős emberek egészségi és fizikai állapotára, szociális helyzetére, érdekvédelmére. Folyamatosan támogatást nyújtanak a problémák megoldásához, pszichés egyensúly megőrzéséhez.

A jelenlegi rendezvények megőrizték a korábbi hagyományokat. Megemlékeznek a különböző nemzeti, kulturális ünnepekről, negyedévente a klubtagok névnapjáról, születésnapjáról, ami színt visz az ellátottak életébe. Az egészségük megőrzése érdekében minden nap reggeli torna várja az érdeklődőket, orvosi előadásokat hallhatnak, különböző egészség megőrző programokon vehetnek részt, pl. a gyógynövények jótékony hatásairól szóló előadáson, egészségügyi mérések keretében vérnyomás, vércukor, testsúlymérésen. A kínálatban szerepel kiállítások, tárlatok látogatása, a nyári programok között grill parti, szalonnasütés, kirándulások, fürdővárosok felkeresése, valamint helyi strandlátogatás is szerepel, havonta bibliakör, Istentisztelet biztosítja a hitélet gyakorlásának lehetőségét.

A klub tartja a kapcsolatot a Lánchíd utcai Általános Iskola tanulóival.
Ezen kívül dolgozóink fokozott figyelemmel kísérik a tagok egyéni problémáit, valamint a lelki gondokban is segítő megoldást nyújtanak.

Elérhetőség: 6000 Kecskemét, Margaréta utca 2.

Tel.: 76/476-262

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.