Naplemente Klub

A Naplemente Klub bemutatkozása

A Naplemente Klub 2018. év végén ünnepli majd fennállásának 25. évfordulóját. Az eltelt negyedszázad alatt sok élményben, eseményben volt része a tagságnak. Az alapító tagok létrehoztak egy olyan erős és összetartó közösséget, ami beépült a városrész köztudatába. Szorosra fűzték a kapcsolatot a helyi óvodával és az iskolával. Több olyan rendezvény kerül megszervezésre, ami mára hagyománnyá vált. Ilyen például a Klub születésnapi ünnepsége, Anyák napja, a Kihívás napja, az Unoka nap, a karácsonyi mézeskalács sütés, vagy a Mikulás ünnep.

Az énekkar és a kézimunkakör létrejötte is a kezdetekre nyúlik vissza.

Sokszínűségüket és nyitottságukat bizonyítja, hogy terveik között szerepel a hagyományok folytatása mellett, a modern kor szellemében a számítógépes oktatás is.

A Klub programjait havi bontásban tervezik, megünnepelnek minden világi és egyházi ünnepet, negyedévente közös név és születésnapokat. A hétfők mindig a következő kulturális esemény próbáival indulnak, egész héten gazdag klubélet folyik az intézményben. Énekkar, tánckar és irodalmi kör is van. Az irodalmi kör az Aranytoll nevet viseli, mindig színes műsorral készülnek a különböző kulturális eseményekre. Az énekkar két részből áll: A Naplemente Népdalkör és a Naplemente Nótásai, melynek csak férfiak a tagjai. Szívesen és gyakran énekelnek saját maguk és a klubtagság kedvére. Számos megmérettetésen vettek részt és több első, második és harmadik díjat hoztak el különböző versenyekről. Gyakran kapnak felkéréseket hetényegyházi és kecskeméti rendezvényekre, amelyekre mindig színvonalasan készülnek és örömmel tesznek eleget a meghívásoknak. A tánckarral közösen rendszeresen táncházat is tartanak a Damjanich és a Tóth László Általános Iskola növendékeinek, mely szép példája a generációk közötti kapcsolattartásnak.

Kora tavasztól késő őszig az intézmény udvarán közös sütögetések vannak, szalonnák, virslik, zöldségek és egyéb finomságok kerülnek az asztalra. A tagság álma volt egy kemence, mely a régmúlt idők ízét, hangulatát varázsolja elő. Támogatók segítségével és néhány klubtag szorgos munkájával megépítették a kemencét és mellé sparhelt is került. A kerti sütögetéseknek, kemencés partiknak közösségépítő és megtartó ereje van.

Nagyon fontos a munkatársak számára az idősek egészségének megőrzése, ezért rendszeresen előadások kerülnek megtartásra az egészséges életmódról, táplálkozásról, tornák, egészségügyi mérések, az agy működésének karbantartásához memória, kvízjátékok zajlanak.

A negyedszázados múlt kötelez minden klubtagot és dolgozót, hogy a jövőben is aktív tagjai legyenek a Naplemente Klubnak.

Elérhetőség: 6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Posta u. 7.

Tel.: 76/473-572

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.