Házirend

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága alapvető feladata az egészségügyi közszolgáltatás keretében alap nyújtása a rászorulóknak, továbbá szociális alap- és szakellátás biztosítása Kecskemét város lakosságának. A tevékenység zavartalan üzemeltetése érdekében a házirendben foglaltak betartása a dolgozókra és az ellátást igénybe vevőkre egyaránt kötelező.

1. Az intézmény nyitvatartási rendje: hétfőtől – péntekig 7-19 óráig. Szombaton, vasárnap és ünnepnapon a rendelő zárva van.

A felnőtt háziorvosi ügyeleti ellátás hétköznapokon 18-23 óráig, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 8-23 óráig: Felnőtt háziorvosi ügyelet, Bács-Kiskun Megyei Kórház, 6000 Kecskemét, Nyíri út 38.

Hétköznapokon 23-8 óráig, szombat, vasárnap és ünnepnapokon 23-8 óráig: Sürgősségi Betegellátó Osztály, Bács-Kiskun Megyei Kórház, 6000 Kecskemét, Nyíri út 38.

A házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás: hétköznap 18-8 óráig, szombaton, vasárnap és ünnepnap: az első munkanap reggel 8 óráig: Házi gyermekorvosi ügyelet, Bács-Kiskun Megyei kórház, 6000 Kecskemét, Nyíri út 38.

Fogorvosi ügyelet: 6000 Kecskemét, Piaristák tere 7. Bejárat az épület Könyvtár felőli oldalán.

Szombaton, vasárnap és ünnepnap :8-14 óráig:

2. Rendelések időtartama: 7 – 19 óráig. A mindenkori konkrét rendelési idők, és a rendelést végzők neve a rendelők mellett kerül kifüggesztésre.

3. A betegek az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvényben foglalt betegjogok érvényesítését, az ellátással kapcsolatos panaszaik kivizsgálását kérhetik az intézmény igazgatójától, vagy közvetlenül a betegjogi képviselőtől. A betegek jogai, és a betegjogi képviselő neve, valamint ügyfélfogadási rendje az intézmény több helyén kifüggesztésre kerül.

4. A térítési díj ellenében igénybe vehető szolgáltatások jegyzéke és díjtétele a rendelők mellett kifüggesztésre kerül. A térítésköteles vizsgálatok megkezdése előtt a beteg tájékoztatása és beleegyező nyilatkozata szükséges.

5. A rendelőintézet teljes területén, valamint az épület 5 m-es körzetében tilos a dohányzás! A mobil telefonok használata csak a betegellátás érdekében engedélyezett.

6. Az intézmény területére – a vakvezető kutya kivételével – állatot még pórázon is tilos bevinni.

Kecskemét, 2019. február 1.

Dr. Pataki Mariann

intézményvezető

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.