100008

WHO – Egészség mindenkinek filmpályázat, filmfesztivál

A film egyedülálló képességgel bír arra, hogy érezzen, nevessen, sírjon és gondolkodjon - befolyásolja viselkedésünket és a meghozott döntéseket. A filmkészítők képesek befolyásolni az egészséget és katalizálni a változást.

Az Egészség mindenkinek filmfesztivál célja, hogy a mesemondó erőt a filmkészítők kezébe adja, és igyekszik bemutatni az egyének és a közösségek szerepét az egészség és a jólét bajnokaként.

Filmverseny kategóriák 2021-re:

A pályázatokat 2020. október 24. és 2021. január 30. között lehet benyújtani.

Három nagy díj bármilyen egészségügyi témában:

  • Rövid dokumentumfilmek (3–8 perc hosszúak)
  • Animációs filmek (1–5 perc hosszúak)
  • Egészségnevelési filmek fiataloknak (bármilyen stílusú, 3–8 perces filmek)

Négy tematikus különdíj (bármilyen stílusú film az alábbi témákban, 3-8 perc hosszúságú):

  • COVID-19
  • Mentális egészség
  • Nem fertőző betegségek (NCD)
  • Egészség és környezet

Minden kategóriában egy Diák Díjat és egy Social Media Clip díjat is átadnak.

 

"Az Egészség mindenkinek filmfesztivál pályázatainak mennyisége, minősége és sokfélesége messze felülmúlta elvárásainkat" - mondta Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója. "Hihetetlenül ösztönöz a világ filmkészítői, mind amatőr, mind profi kedv a közegészségügyi történetek elmondására."

 A WHO külön kategóriát hozott létre a mentális egészség számára az idei Egészség mindenkinek filmfesztiválra. A versenyben lévő 60 film közül négy került közvélemény-szavazásra. Szavazzon, és kérje meg barátait, családtagjait is! A szavazás szeptember 25-én zárul le. A győztest a mentálhigiénés világnapon, a mentális egészséggel foglalkozó nagy esemény keretében hirdetik ki.

A filmek összefoglalóit az alábbi linken tekinthetik meg és itt szavazhatnak: https://www.who.int/initiatives/the-health-for-all-film-festival/who-mental-health-film-prize---public-vote

Támogatóink és együttműködő partnereink:
Széchenyi 2020
Európai Unió zászló