Szűrő
 • Farsang a Nyitnikék klubban

  Az Idősgondozó Szolgálat Margaréta u. 2. számú telephelyének Nyitnikék Klubja február 19-én 14 órai kezdettel rendezte meg a télbúcsúztató farsangi ünnepséget. Ez az időszak nemcsak a változatos programok miatt izgalmas. Ilyenkor már szinte mindenki azon töri a fejét, hogy minek öltözzön be idén, és hogyan valósíthatóak meg a jelmezterveik, milyen is lesz egy egészen más karakter bőrébe bújni.

  A rendezvényt egy „jósnő” nyitotta meg, egész évre szóló jóslatokkal szolgált. A tánckar western tánccal készült. Idén sok macska jelmezt láthattunk, de mind különböző stílust képviselt. Volt házimacska, aki a beporosodott bajszokról leszedte a pókhálót, egy macskapár, akik macskazenével rukkoltak elő és két tolvaj macska, akik mindent vittek, amit találtak. A dizőz őzike egy őzbakba volt szerelmes, táncot lejtett és verset mondott. A részeges kukás a közterületeket felügyelő higiéniai menedzser, munkavégzés közben pálinkával fertőtlenített, persze belsőleg. A félelmetes boszorkány „berepült” a terembe és rettegett tőle mindenki. Ezután gyönyörű angyalka következett az ördöggel karonfogva, kiegészítették egymást. Meglepetésként egy „együttes” lépett fel, Hanta Banda néven, ők Tölcsért csináltak a kezükből. Törpilla, esőfelhő, cowboy, és bohóc jelmezek zárták a sort, mindenki odapasszoló zenére vonult be és fergeteges hangulatot csináltak. A talpalávalót most is Tar Zoltán szolgáltatta, és közben tombola sorsolás is színesítette a programot.

  Mindenki nagyon jól érezte magát más bőrébe bújva, a közönség meg sokat nevetett a vidám produkciókon! Feledhetetlen volt ez a délután.

 • MEGHÍVÓ

  A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda és a CédrusNet Kecskemét Program ezúton tisztelettel meghívja Önt az Alzheimer Cafe programsorozat rendezvényére.

  PROGRAM: Interaktív beszélgetés, melynek résztvevői

  - Sárközy Erika a CédrusNet Kecskemét Program vezetője

  - Dr. Menyhárt Miklós háziorvos, az első magyar Alzheimer Café elindítója

  - Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm rendezője

  - és a közönség

  Az Alzheimer című dokumentumfilm vetítése (60 perc)

  IDŐPONT: 2020.március 25. 17:00 óra HELYSZÍN: Otthon Mozi, Kecskemét, Kossuth tér 4.

 • Tisztelt Betegeink!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 01. napjától Dr. Holánik Julianna fogorvos helyett (6035. számú praxis) Dr. Tamasiné Dr. Kun Éva rendel az alábbiak szerint:

  Hétfő: 13.00-19.00 óráig

  Szerda: 16.00-19.00 óráig

  Péntek: páratlan hónapban 07.30-13.30 óráig, páros hónapban: 13.00-19.00 óráig

 • Itt a farsang áll a bál

  2020. február 25-én 9 órától került megrendezésre az Idősgondozó Szolgálat szervezésében a nagy közös farsang, a Hetényegyházi Közösségi Házban. Rendkívül nagy volt az érdeklődés, több mint 100 vendég volt kíváncsi a jelmezes produkciókra. 26 egyéni és csoportos fellépő volt, a szebbnél szebb maskarákat a kollégák segítettek elkészíteni, valamint a koreográfiát is ők tanították be az időseknek. Minden klub képviseltette magát, a zenei aláfestések méltóképpen tükrözték az adott jelmez hangulatát. A legtöbb jelmezes egy kis bemutatkozással színesítette a bevonulását, melyet frappánsan adtak elő a nagyérdemű közönségnek. Volt Maja a méhecske, gólya, medve, bohóc, nyuszi, öreg rapper, Törpilla, jósnő, csiga, bohóc, Piroska és a farkas, boszorkány, pillangó, Frédi és Vilma, kártya, búvár, borsó, tükörtojás, lepke, hamupipőke, Gedeon bácsi fodrászata, kakas, kukás, őzike, jósnő, angyal, házicica, valamint egy börtönbe is ellátogathattunk és a nagyi kamrájában is szétnézhettünk. A zsűri tagjai voltak: Szényeiné Tóth Anikó szolgálatvezető helyettes és Juhász Rózsa az Idősgondozó Szolgálat Hetényegyházi telephely nyugalmazott egységvezetője. Igazi farsangi hangulat volt a rendezvényen, vidáman búcsúztatták a telet. A „nagyi fánkja” koronázta meg a napot, melyből minden fellépő kapott jutalmul és egy emléklapot. A zsűri adott különdíjat a Gedeon bácsi fodrászata jelenetnek, valamint a közönség szavazata alapján a börtön biznisz jelenet lett a legjobb.

  Mindenki nagyon jól érezte magát, egy vidám, élményekben gazdag délelőttöt tölthetett el!

 • Farsang a Naplemente Klubban

  2020. február 18.-án került sor a Farsangi Mulatságra Posta utca 7. szám alatt a Naplemente Idősek Klubjában. Nagyon nagy várakozás előzte meg, a klubtagok izgatottan készültek és öltöztek be a szebbnél szebb maskarákba.

  Idén sem maradt ki a cigányasszony, aki vállalta a jóslást is, volt varázsló, koszorúslány, Piroska, Hippi, Utca lány, Farsangköszöntő és Rőzsehordó néni.

  A farsangolók nagy örömére a kollégák is készültek meglepetéssel. Kukorica Jancsi és Iluska mesés szerelmi történetét adták elő vicces formában. Előadásuk fergeteges sikert aratott. Megalapozta a jó hangulatot a csapatjátékra, öt csapat alakult.

  A Csutka csapata nagyon jól indított a kvíz kérdéseknél, Kukorica Jancsi csapata a mesés különbségek keresésében szerzett pontot, a Varázslók csapata a puzzle kirakásnál jeleskedett, a Farsangolók csapata és a Győzünk csapata a történetírásnál győzedelmeskedett.

  A játékot a Győzünk csapat elsöprő fölénnyel nyerte meg. Minden csapat nyert, a közös munka a vidám hangulat közelebb hozta egymáshoz a társakat. A játékosok mindegyike jutalomban részesült, a jelmezesek emléklapot kaptak.

  A farsangi mulatság hangulatát az ízletes fánk tetőzte.

  A Klubból a telet elűzték a hagyományok felelevenítésével, megújulva várják a Kikeletet.

 • A Naplemente klub közös névnap és születésnapot tartott

  Az Idősgondozó Szolgálat Posta utca 7. szám alatti telephelyének Naplemente Idősek Klubjában 2020. február 11.-én az első negyedéves születés és névnaposokat ünnepelték.

  A születésnaposoknak elénekelték közösen a Születésnapi Nótát, melyet nagy örömmel fogadtak. Majd az Aranytoll Irodalmi kör tagjai versekkel köszöntötték klubtársaikat.

  Ezt követően a névnaposokra került sor, kiszólították őket a klubtagság elé, meghallgatták a névnapi dalt, majd virágos versekkel fokozták a hangulatot, végül pezsgős koccintással koronázták meg a napot. Az ünnepeltek meghatódtak a köszöntéstől és az ajándékba kapott csodálatos papírkaktusztól.

  A köszöntés vendéglátással végződött, az ünnepeltek vendégül látták klubtársaikat.

 • Idősgondozó Szolgálat Nyitnikék Klubjának nyílt napja

  Sokat van egyedül?
  Szeret kártyázni?
  Szívesen tölti társaságban az idejét?
  Kedveli a zenés táncos programokat?
  Szeret kirándulni?


  Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolt, akkor mi ajánlunk Önnek egy megoldást!
  Látogasson el hozzánk, a Széchenyivárosban az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Margaréta u. 2. sz. alatti telephelyére!

  Nyílt nap 2020. mácius 17-én 10:00 órától!

  Érdeklődni lehet:
  Idősgondozó Szolgálat
  6000 Kecskemét, Margaréta u. 2.
  Tel: 76/504-788 és 76/476-262

  Letölthető szóróanyag
 • Farsang a Kápolna utca 8. szám alatti nappali intézményben

  Február 12-én délután a nap is szebben ragyogott az égen, ugyanis az idén már második alkalommal készültek közös ünneplésre az Idősgondozó Szolgálat Kápolna u. 8. szám alatt található klubjai. Az első alkalom január 2-án egy nagy közös újévköszöntő, kölyök pezsgős koccintás volt, amire nagyon sokan jöttek el és a hangulat nagyon jó volt.

  A négy klub első nagy közös farsangi bálja hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre, melynek célja a szórakoztatáson kívül a nagy létszámú klubtagság összetartásának erősítése volt.

  A rendezvényt a nappali ellátás vezető Sacika, Pumukli jelmezben nyitotta meg. A közönségtől nagy tapsot kapott, a többi dolgozó szintén, akik ötletes jelmezekbe bújtak, ezzel kedveskedve a megjelent vendégeknek. A kis „őzlábgomba, spanyol táncosnő, a pillangó, ördög” és még a” koronavírus” is nagyon helyes volt. Szényeiné Tóth Anikó szolgálatvezető helyettes és „gondozója” Török Katika, vidám jelenetet adtak elő, melyben új belépőként érdeklődtek klubéletünk iránt.

  A Hírös Város Klub vezetője Barta Jánosné egy vidám farsangi dallal kedveskedett, majd házasulandó ifjú párnak öltözött ellátottak táncoltak lakodalmast. Kovács Istvánné és Szabó Sándorné nagyon hitelesen alakították szerepüket. A meglepetés műsort maskarás felvonulás követte, ahol a 28 jelmezes között volt rapper, Colombo hadnagy, hippilány, varázsló, bohóc, hajóskapitány, postás, méhecske, virágáruslány és még sok izgalmas jelmez. Ezek közül a legjobbakat díjazták. A közönség díját Révész Gyuláné, Örök Ifjak klubtagja nyerte, ő bohócnak öltözött. A legötletesebb jelmez díja Trepák Ilonát illette, aki jelmezét saját kezűleg készítette, színes papírból kivágott pillangók díszítették.

  A műsor után Vass Feri, kedvenc zenészünk húzta a talpalávalót. Tánc közben, pihenőként, kvízjátékon vehettünk részt. A farsanghoz kapcsolódó kérdésekre várták a válaszokat. A jó válaszért édesség járt. A táncban megfáradt éhes és szomjas farsangolók a maguk által sütött sütivel, pogácsával, édességgel, finomságokkal és üdítővel megrakott asztalokról csemegézhettek. Így múlattuk az időt sötétedésig. A fényképek is erről árulkodnak.

  Jó volt együtt. Köszönjük a közös mulatságot!

  Fodor Sándorné
  Örök Ifjak Klub

 • Téged vár a Bölcsőde

  Szüleiddel megnézheted, kipróbálhatod, hogy milyen bölcsődésnek lenni!

  2020. 04. 18 - án szombaton 9 – 12 óráig a Pillangó (Széchenyi stny. 2.), az Aranyhaj (Lánchíd u.), a Csengettyűs (Daróczi köz 16.) és a Katica (Agyag u. 4.) bölcsődékbe; 2020. 04. 25 - én szombaton 9 -12 óráig a Pöttömke (Mátis K. u. 6.), a Macskacicó (Tóth L. stny. 2.) és a Csipcsirip (Forradalom u.) bölcsődékbe.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  Letölthető meghívó.

 • Télbúcsúztató, tavaszváró kézműves foglalkozás a Szivárvány klubban

  A Szivárvány Klub tagjai egy szép napon, amikor már véget értek a nagy hidegek, kisütött a nap, de még kicsit csípősek a reggelek, az időjáráshoz illő koszorúkat készítettek a kézműves foglalkozáson.

  A koszorú alap már meg volt, csak fel kellett díszíteni. Mivel mindenki szereti a különleges dolgokat, szárított narancshéjból készült virágok helyezkedtek el fő kompozícióként az alapon. Zöld leveleken hangulatos apró fehér és piros díszek kaptak helyet.

  A végeredmény tükrözte a februári hónap hangulatát, amikor még a télben vagyunk, de már nagyon várjuk a tavaszt.

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.