Szűrő
 • Generációk közötti kapcsolatok erősítése


  Az Őszirózsa Időskorúak Gondozóháza szeretettel várja Önt a „Generációk közötti kapcsolatok erősítése” címmel megrendezésre kerülő, IDŐSEK VILÁGNAPJA ünnepségére 2019. október 03- án csütörtökön, 10.30 órától.

  Letölthető szóróanyag
 • Nyílt nap a Szivárvány klubban

  Sokat van egyedül?
  Szeret kártyázni?
  Szívesen tölti társaságban az idejét?
  Kedveli a saját készítésű kézműves tárgyakat?
  Szeret kirándulni?


  Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolt, akkor mi ajánlunk Önnek egy megoldást!
  Látogasson el hozzánk, a belváros szívébe a Kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Horváth Döme krt. 1. sz. alatti telephelyére!

  Nyílt nap 2019. október 07-én 9:30 órától!

  Érdeklődni lehet:
  Idősgondozó Szolgálat
  6000 Kecskemét, Horváth Döme krt. 1.
  Tel: 76/504-426

  Letölthető szóróanyag
 • Sportnap az Idősgondozó Szolgálatban

  Az Idősgondozó Szolgálat XXI. alkalommal rendezte meg a Nagy Közös Sportnapot. A program helyszíne az előző évekhez hasonlóan a Kecskeméti Arborétum volt. 11 csapat vett részt a megmérettetésen, voltak ügyességi és gyorsasági feladatok is. A rendezvény egy bemelegítő tornával kezdődött, majd egymás után elindultak a 6 fős csapatok versenyezni. A hét állomás az Arborétum különböző pontjain helyezkedett el, az útvonalat színes szalagok jelezték, hogy minél könnyebb legyen megtalálni.

  Az 1. állomáson kosárlabdás feladat volt, a csapattagok ügyesen vették az akadályt. A 2. állomáson gyöngyöt kellett szívószállal átrakni egyik tálból a másikba. A 3. állomáson hullahopp karikába kellett kislabdával beletalálni, ez is ügyesen ment a csapattagoknak. 4. állomáson kapura rúgás volt a feladat, sokan beletaláltak a hálóba. Az 5. állomáson teke bábuk voltak felállítva, golyóval amennyit eltaláltak, annyi pontot kapott a csapat. A 6. állomáson panda alakú célbadobós tábla volt kifüggesztve, itt is lehetett sok pontot gyűjteni. Az utolsó állomáson egy váltóversenyben próbálhatták ki ügyességüket a csapattagok. A feladat az volt, hogy fakanállal kislabdát kellett egy kijelölt pályán vinni, majd egy kosárba beletenni a labdát és leváltani a csapattársat.

  Miután minden csapat végzett a hét állomáson, akinek kedve volt, sporttal kapcsolatos TOTÓ-ban tehette próbára a tudását. A déli órákban meg is született az eredmény, a Hetényegyházi telephely Sportterheltek csapata vihette haza az aranyérmet, és a vándorserleget, a második helyezett az Örökifjak Klub lett, a harmadik helyen a Pacsirta Klub végzett. A TOTÓ nyertese a Nyitnikék Klub egyik hölgy tagja lett.

  Az első három helyezett minden tagja arany, ezüst és bronzérmet kapott. Minden csapat emléklappal és egy-egy ajándékcsomaggal térhetett haza. A délutáni órákban közös játék keretében ki lehetett próbálni a kapura rúgást, a darts-ot, a hullahopp karikát, a tekét, kosárlabdát és még sok más játékot. A Kecskeméti Televízió is ellátogatott a programra. A Sportnapon mindenki kellemesen elfáradt, emellett a résztvevőknek egy élménydús napban lehetett részük, melyet a mozgás az egészséges életmód jegyében tölthettek el.

 • Látogatás Marosvásárhelyre

  Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálata közel 20 éve ápol baráti kapcsolatot a marosvásárhelyinyugdíjas szervezettel. A barátság az évek során egyre erősödött. 2018-ban az idősek nappali intézményei látták vendégül a marosvásárhelyi nyugdíjasokat, három napot töltöttek el Kecskeméten. A gazdag programok, kirándulások még jobban összekovácsolták a két közösséget.

  Ebben az évben 41 idős ember és négy kísérő dolgozó látogathatott Marosvásárhelyre. Augusztus 22-én 23 órakor indult a busz, jókedvűen telt az utazás, mindenki izgatottan várta, hogy találkozhasson rég nem látott barátaival.

  Délelőtt 8 óra körül érkeztek meg a nyugdíjasok egyesületének székházába, ahol nagy szeretettel fogadták a csoportot, a vendéglátók finom falatokkal, üdítővel kínálták a fáradt utasokat.

  Marosvásárhely azon a napon ünnepelte az állatkert fennállásának 55. évfordulóját, így az első látogatás ide vezetett. A 40 hektáros terület kiváló kikapcsolódást nyújtott mind a két nyugdíjas csoport számára. Medvéket, farkasokat, macskafajtákat, vízimadarakat, zsiráfokat, elefántokat és még sok érdekes állatot tudtak megtekinteni.

  A szállás a Maros partján lévő üdülőövezetben lévő Sport Szállodában volt. A nádasokkal, tavirózsákkal, vízinövényekkel benőtt holtágat az 1930-as évek elején kezdték fürdésre, csónakázásra használni. Hamarosan csónakház is épült, az elkövetkező évtizedekben pedig számos víkendház jelent meg a környéken. Az üdülőtelepet 1962-ben alakították ki: sportpályákat, medencéket, vendéglőket építettek. A telep nagyarányú, látványos kiépítése a 2000-es években, Dorin Florea polgármestersége idején történt. Nyári időszakban, átlagban napi 8 000 ember látogatja meg, hétvégeken számuk a 15 000 főt is elérheti. Erdély egyik leglátogatottabb strandja, Marosvásárhely egyik legnépszerűbb szabadidőközpontja. A gyönyörű hegyek, növények által körülvett üdülőövezet pihenést, kikapcsolódást nyújtott, a medencékben a fürdés nappal és éjszaka egyaránt kellemes volt.

  Másnap Szovátán a Medve-tavat látogattuk meg. A Székely-sóvidék leghíresebb települése, nemzetközi hírű gyógy-üdülőhely. Szováta üdülőtelepe egy medencében fekszik, amit festői szépségű helyek vesznek körül. A hegyeket őserdő szintű érintetlen erdők borítják. A fentiek miatt a hely sajátságos mikroklímával bír, s a gyantával kevert sós levegő gyógyító erővel hat.
  Szováta igazi szenzációja azonban a sós tavak sorozata, a Mogyorósi, a Zöld, a Keres, a Rigó és a Medve-tó. A Medve-tó, Szováta fején a koronaékszer. Európában egyedülálló, de a világon sem ismernek hasonló tavat. A Medve-tó nevét onnan kapta, hogy felülről nézve alakja egy kiterített medvebőrre hasonlít. A tó hossza 306 m, kerülete 910 m, legnagyobb mélysége 18,1 m. A tó különlegessége, hogy egyedülálló heliotermikus tulajdonságú. A tó felső részén átfolyik a két környező patak édesvize, amely átengedi a napsugarakat, és az alatta elterülő sós vizet jelentősen felmelegíti, a hő a sókristályok által tárolódik. Mivel a visszasugárzást az édesvíz megakadályozza, a tó akkumulátorként viselkedve, tárolja a meleget. A tó vizében nyáron fürödhetünk. A gyógyhatáson túl, önmagában is rendkívüli élmény a vadregényes erdőkkel övezve 502 méteres tengerszint feletti magasságban úszkálni a sós, gyógyító vízben. Az üdülőtelep építészeti arculatát főleg hangulatos, vadászkastély stílusú, század eleji villák adják. Több mint hetven gyönyörű villát csodálhattunk meg.

  Ezt követően, már a késő délutáni órákban Vármezőn egy hangulatos étteremben pisztrángot fogyasztottunk el.

  Másnap a piacot látogattuk meg, ahol az otthoniak részére megvásárolhattuk az ajándékot, finom sajtokat, gyümölcsöket, áfonya likőrt, helyi készítésű kézműves söröket. Elérkezett a búcsú ideje, vendégek és vendéglátók sírva búcsúztak el egymástól a jövőbeni viszontlátás reményében. A három nap alatt újabb életre szóló barátságok születtek és a korábbiak még inkább elmélyültek. Feledhetetlen élményt nyújtott Erdély gyöngyszemének látványa.

 • A XII. Lecsófesztivált rendezte meg az Idősgondozó Szolgálat

  Az Idősgondozó Szolgálat hosszú évek óta közkedvelt programjai közé tartozik a Lecsófesztivál.Az idén augusztus 29-én került megrendezésre a népszerű gasztronómiai rendezvény. A programra ellátogatott Engert Jakabné Önkormányzati képviselő is, aki rétessel lepte meg a résztvevőket.

  11 bográcsban készültek a különleges lecsós ételek, melyeket az Idősgondozó Szolgálat nyugdíjas klubjai, valamint a Margaréta Otthon, a Hetényegyházi Idősek Otthona, és a Mosolysziget Értelmi Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye ellátottjai készítettek. A program helyszíne ezúttal is a Margaréta u. 2 sz. telephely melletti füves közterület volt. A rendezvény bevezető részében „lecsós” produkciókkal szórakoztatták az ellátottak a közönséget. A jó hangulathoz hozzájárult, hogy a rendezvény alatt örökzöld slágereket hallhattak, lehetőség nyílt éneklésre és táncra is. A déli órákban a szakavatott zsűri elindult, hogy értékelje az elkészült ételeket. A zsűri tagjai: Sebestyén István, a Hungast Vital Kft. területi vezetője és Nagy Viktória, a Hungast Vital Kft. üzletvezetője, valamint Juhász Rózsa a Hetényegyházi telephely nyugalmazott egységvezetője voltak.

  A sokszínű lecsós ételkínálatból nehéz volt eldönteniük melyek voltak a legfinomabbak. Készült pl: csülkös, babos, tojásos, káposztás, árpagyöngyös, csípős, rizses, cukkinis, valamint hagyományos lecsó. Minden csapat külön díjazásban részesült egy-egy emléklap mellé egy ajándékcsomagot, valamint egy arany színű serleget kapott. A Hungast Vital Kft. kettő tortát ajánlott fel különdíjként, melyet a Szivárvány és a Hírös Város Klub csapata fogyaszthatott el. A rendezvény fő célja a közösségépítés. A közös főzés öröme, az együtt eltöltött idő kellemes kikapcsolódást nyújtott mindenkinek.

 • Lelki Elsősegély Telefonszolgálat (LET) Kecskemét

  Tanulj, hogy segíthess!

  Gondolkoztál már azon, hogy szívesen segítenél másoknak lelki problémáik megbeszélésében?

  Lelki Elsősegély Telefonszolgálatunk ügyelőket keres.

  Feladatunk, hogy együttérzéssel, odafigyeléssel segítsünk a hozzánk forduló embertársainknak nehézségeik elviselésében, megoldásában.

  Ha csatlakozol hozzánk, a felkészítő képzést követően egy 33 éve működő, kipróbált, elfogadó közösség megbecsült tagja lehetsz.

  Ha Kecskeméten vagy a környéken élsz, elmúltál 25 éves, de nem vagy még 65, szívesen végeznél önkéntes munkát,

  jelentkezz a 76/481-722 (üzenetrögzítő) telefonszámon,

  levélben: Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága

  Lelki Elsősegély Telefonszolgálat

  6000 Kecskemét, Piaristák tere 7.,

  vagy e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  Határidő: 2019.10.15.

  A 80órás képzés során lehetőséged nyílik önmagad jobb megismerésére, hatékony kommunikáció elsajátítására és a segítő beszélgetés tanulására.

  Mindezek a privát életedben is megkönnyíthetik az életed.

  Feltételek: érettségi, minimum 25 év, maximum 65 év, tolerancia, empátia, lélekjelenlét, rugalmasság

  Honlap címe: www.sos116-123.hu

 • Idősgondozó Szolgálat Nyitnikék Klubjának nyílt napja

  Sokat van egyedül?
  Szeret kártyázni?
  Szívesen tölti társaságban az idejét?
  Kedveli a saját készítésű kézműves tárgyakat?
  Szeret kirándulni?


  Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolt, akkor mi ajánlunk Önnek egy megoldást!
  Látogasson el hozzánk, a Széchenyivárosban az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Margaréta u. 2. sz. alatti telephelyére!

  Nyílt nap 2019. szeptember 27-én 10:00 órától!

  Érdeklődni lehet:
  Idősgondozó Szolgálat
  6000 Kecskemét, Margaréta u. 2.
  Tel: 76/476-262

  Letölthető szóróanyag
 • XII. Lecsófesztivál

  Az Idősgondozó Szolgálat szeretettel meghívja a XII. Lecsófesztiválra!

  Várjuk a vállalkozó kedvű főzni és enni szerető idősek jelentkezését, akik bográcsban szívesen elkészítenék a különleges lecsós ételüket és vállalják a megmérettetést a szakértő zsűri előtt!

  Helyszín: Margaréta u. 2. telephely melletti füves terület.

  Időpont: 2019. augusztus 29. csütörtök 900

  A rendezvény megnyitója után az idén is várjuk a vidám 2-3 perces „lecsós” műsorokat!

  A jelentkezéssel együtt jelezzék augusztus 22-ig a szereplési szándékukat is.

  Akinek kedve van, a rendezvény ideje alatt karaoke tudományát is bemutathatja.

  Letölthető szóróanyag
 • X. Népzenei és Nóta Találkozó a Margaréta Otthonban

  2019. július 25-én adott helyet intézményünk az immár tizedik alkalommal megrendezett „Népzenei és Nóta Találkozónak”, ami egyben rendhagyó alkalomnak is bizonyult.

  A köszöntőt követően két vers hangzott el lakóink előadásában, melyek a zene szeretetét idézték, majd meglepetés produkcióként Pusztai Tamásné (M. Bodon Pál Zeneiskola szolfézstanára) aratási, gyimesi, gyergyói, és moldvai népdalokból álló dalcsokorral emelte a délelőtt hangulatát.

  A találkozón idén négy intézmény dalköre mérte össze énektudását, felkészültségét. Minden csoport színvonalas produkcióval örvendeztette meg a nagy létszámú közönséget, ezzel megnehezítve a zsűritagok – Arany Ilona, Fejős Jenő és Vágó Éva – munkáját.

  A délelőtt különleges pillanatát a gyimesi tájegységen elterjedt ütőgardon hangszer megszólaltatása adta, rendhagyó mivoltát pedig az, hogy a zsűri – mindenki meglepetésére – négy első helyezést hirdetett ki, azzal a megkötéssel, hogy a vándorserleg a házigazda csapatnál marad. Idén sem maradtak el a kínálás és ajándékcsomagok kiosztása mellett a záró produkciók. Fejős Jenő közös éneklésre buzdító műsora után a Nyitnikék klub táncos párjának néptánc bemutatkozását láthattunk.

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.