Szűrő
 • Nagy közös kézműves foglalkozás a Szivárvány klubban

  Az Idősgondozó Szolgálat Horváth Döme krt. 1. szám alatti nappali intézményében június 4-én került megrendezésre a Nagy Közös Kézműves foglalkozás, melyen a telephelyek ellátottjai és a Margaréta Otthon lakói vettek részt.

  Ezen a napon a hétköznapok alkotó munkássága került előtérbe, mely közös papírvirág készítésében nyilvánult meg.

  A résztvevők kiválaszthatták a színes papírokat, melyből kiszabták, majd a darabokat összeillesztették, ragasztották. Esztétikus dísztárgyak készültek, melyek alapját a modern forma adta, kibővítve egyedi megoldásokkal. Sok lehetőség rejlik a papírrózsa díszként való felhasználásában. Ebben az esetben a virágokkal való teremdíszítésre helyeződött a hangsúly, hiszen a környezet nagymértékben meghatározza hangulatunkat.

  A dekorációk közös elkészítése közben zajló meghitt beszélgetés elősegítette egymás jobb megismerését.

  A következő nagy közös kézműves foglalkozás 2019. július 3-án 9 órától kerül megrendezésre a Margaréta u. 2. szám alatt.

  Minden kézműveskedni vágyót szeretettel vár az Idősgondozó Szolgálat!

 • Idősek jótékonysága

  Az Idősgondozó Szolgálat minden hónap harmadik péntekén „Köss egy csomagot a fára” jótékonysági akciót szervezett, melynek keretében Kecskeméten a Noszlopy Gáspár Parkban az idősek fájánál helyezték el élelmiszer és ruha adományaikat. Sajnálatos módon a csomagokat ismeretlen személyek leszedték a fáról és a saját maguk számára felhasználható adományokat kivették a csomagokból, a felesleget pedig szétdobálták, szennyezve a környezetet. Az Idősgondozó Szolgálat idősei úgy látják, hogy továbbra is nagy szükség van a jótékonysági kezdeményezésre, mivel sok ember szenved alapvető élelmiszerekből hiányt, ezért tovább folytatják az adakozást.

  A Nyíri út 15. szám alatt helyezte ki „Enni adok” ételdobozáta Re-Formáló Egyesület.

  Ide látogatnak el minden hónap harmadik péntekén 9 órakor az Idősgondozó Szolgálat élelmiszert adományozó ellátottjai és munkatársai. Az ételdobozba elhelyezhető bármilyen tartós élelmiszer (liszt, cukor, só, tészta, rizs, olaj, konzervek, befőttek, lekvárok stb.), házi készítésű főtt ételek és házi sütemények, bolti sütemények és készételek, zöldségek, gyümölcsök, édesség, pékáru.

  Ha mindannyian csak egy konzervet vagy más egyéb élelmiszert hoznak el, akkor már sokat tettünk azért, hogy kevesebb ember éhezzen! Ne nézzük tétlenül mások szenvedését!

  Jöjjön el Ön is és segítsen!

 • Nyílt nap a Nyitnikék klubban

  Sokat van egyedül?
  Szeret kártyázni?
  Szívesen tölti társaságban az idejét?
  Kedveli a zenés táncos programokat?
  Szeret kirándulni?


  Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolt, akkor mi ajánlunk Önnek egy megoldást!
  Látogasson el hozzánk, a Széchenyivárosban az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Margaréta u. 2. sz. alatti telephelyére!

  Nyílt nap 2019. június 6-án 10:00 órától!

  Érdeklődni lehet:
  Idősgondozó Szolgálat
  6000 Kecskemét, Margaréta u. 2.
  Tel: 76/476-262

  Letölthető szóróanyag
 • Az Egészségfejlesztési Iroda előadásai a Kápolna utca 8 szám alatti idősek nappali intézményében

  A Kecskeméten működő Egészségfejlesztési Iroda szervezésében 2019. május 21. napján, a Kápolna utca 8. szám alatt rendkívül hasznos előadást hallhattak a jelenlévők.

  Az első előadó Galambos Csilla mentálhigiénés szakember volt, aki az idősek testi-lelki egészségéről beszélt, kiemelve az egészséges életmód, mozgás szerepét, társas kapcsolatok fontosságát.

  A második előadásban Braunitzer Ferencné dietetikus, az egészséges táplálkozásra hívta fel a figyelmet, bemutatva az okos tányért! Ötleteket kaptak a résztvevők arra vonatkozóan, hogyan étkezzünk úgy, hogy minden tápanyaghoz hozzájusson a szervezetünk.

  Június 11-én 10óra 30 perctől újabb előadás lesz egészségügyi témában, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a Kápolna u. 8. szám alatti telephelyre!

 • Ösztöndíjpályázat pályakezdő orvosok számára

  Tisztelt Érdeklődők!

  A Kreatív Tudásközpont Alapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet olyan pályakezdő orvosok számára, akik a jövőben háziorvosi tevékenységet kívánnak ellátni.

  A pályázati kiírás letöltéséhez kattintson ide!

 • „Volt egyszer egy Táncdalfesztivál” az Idősgondozó Szolgálatban

  Az Idősgondozó Szolgálat második alkalommal rendezte meg a „Volt egyszer egy Táncdalfesztivál” nagy sikerű könnyű zenei rendezvényét a Hetényegyházi Közösségi Házban. A 60-70-es évek retro slágerei megelevenedtek a színpadon, az amatőr énekesek által előadott dalok felidézték a régi magyar házibulik hangulatát. A produkciókat két főből álló zsűri értékelte, Fejős Jenő Ezüstkoszorús nótaénekes, valamint Turpinszky Andrea a Hetényegyházi Közösségi Ház programszervezője személyében. A tizenhét fellépőtől felcsendült például Késmárky Marika egy fiú a házból című dala Hajagos Zoltánné Nyitnikék Klub tagja előadásában, a Pacsirta Klub tagjaitól a Van-e szerelmesebb vallomás című dal, elhangzott a Homokóra, Járom az utam, Mindenkinek van egy álma, Táskarádió című örökzöld számok. A produkciók között a műsorvezető az 1966-1967-es Táncdalfesztiválról tett fel kvíz kérdéseket, melyeket sokan válaszoltak meg helyesen. A program végén, amíg a zsűri meghozta döntését, bejátszások hangzottak el a Táncdalfesztiválok dalaiból, melyet ki kellett találni, ezzel is fokozódott a jó hangulat. Befejezésként egy közös éneklésre is sor került. Minden fellépő a zsűritől dicséretet és egy emléklapot kapott.

  Fantasztikus hangulatban telt a délelőtt, a slágereket hallgatva minden jelenlévő visszarepülhetett a múltba, felidézhette fiatalkori szép emlékeit.

 • Anyák napja a Nyitnikék Idősek Nappali Intézményében

  2019. 05. 03-án a Lánchíd utcai Óvoda Pillangó csoportjából 22 nagycsoportos gyermek Anyák napi műsorral örvendeztette meg a Nyitnikék Klub időseit.

  Nagyon sokan eljöttek aznap a nagy eseményre, a sok szép ének, mondóka hallatán elérzékenyültek. A műsor végén virágokat adtak át a gyerekek a néniknek, akik meghatódva, örömkönnyekkel vették át az ajándékot. Boldogság volt mindkét részről, hiszen az idősek feltöltődtek a gyerekek láttán, akiknek óriási sikerélmény volt a nagy taps, amit kaptak a szereplésükért.

  Jövőre is várják a gyerekeket sok-sok szeretettel!

 • Édesanyák, nagymamák köszöntése a Kápolna utcai idősek nappali intézményében

  Az Idősgondozó Szolgálat Kápolna u. 8. szám alatt működő négy idősek klubjában minden évben ünnepélyes keretek között ünneplik az anyák napját. Most sem volt ez másképpen. A Hosszú utcai és a Klapka utcai óvodások köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat.

  Kedves kis műsorukkal nagy örömet szereztek, hiszen többen magányosan, egyedül élnek. A dolgozók saját készítésű mézes kalács szívecskékkel kedveskedtek az ünnepelteknek.

 • Anyák Napja a Szivárvány idősek nappali intézményében

  Május első vasárnapján az édesanyáké és a nagymamáké a főszerep, őket ünnepeljük. Így történt ez az Idősgondozó Szolgálat Szivárvány nappali intézményében is.

  Ezen a napon elhunyt édesanyákra emlékeztek, felidézték magukban kedves arcát, a mozdulatait, a mondatait, tekintetét. Máig hálával és kimondhatatlan szeretettel gondolnak az idősek az édesanyjukra.

  Szinte mindannyian édesanyák és nagymamák, legtöbben pedig már dédikével is büszkélkedhetnek. Gyerekeiktől örömmel hallgatják a köszöntéseket, a gyönyörű verseket. Megköszönik nekik mindazt a szeretetet és gondoskodást, amellyel nap, mint nap elhalmozzák őket.

  A szépen megterített asztalok ilyenkor roskadoznak a színpompás virágoktól, melyek beillatosítják a helyiséget.

  Az ünnepi köszöntő után az idősek anyák napi verseket szavaltak, édesanyákról szóló dalokat énekeltek, a rendezvény megkoronázásaként pedig vetítés volt. Szinetár Dóra előadásában hallhatták az „Arra születtem” című dalt, Kibédi Ervin elszavalta „Ahogy a napok rövidülnek” című saját versét, megnézték az „Édesanyám felnézek az égre” című emlékező összeállítást, és gyönyörű Anyák napi válogatással zárták a műsort.

  Mindenki részesült egy kis vendéglátásban, apró süteményt és ásványvizet fogyaszthatott, majd kiválaszthatták a legjobban tetsző petúniát.

  Meghitt, családias hangulatú volt az Anyák napi megemlékezés, méltó az idősek korához és az ünnep szellemiségéhez.

 • Kertészkedés a Naplemente Idősek Nappali Intézményében

  Szerencsés helyzetben vannak a Naplemente nappali intézmény idősei, mert kertvárosi környezetben hatalmas kert veszi körül az épületet. Örömmel és rendszeresen szépítik, takarítják kora tavasztól késő őszig.

  A természet éledtével a Naplemente klub idősei ásót, kapát, gereblyét ragadnak, ásnak, vetnek, palántáznak, kapálnak, gyomlálnak szorgalmasan. A napokban egynyári virágokat ültettek, muskátlik kerültek a ház elé, az ablakokba. A kemence körül, a szaletli tető alatt kaspókban futómuskátlik virítanak.

  Szép és igényes környezet várja az időseket és az odalátogatókat. A nyár folyamán sok program valósul meg a kertben, a jó levegőn. Közkedvelt a sütögetés kemencében, grillen, nyárson, de a bográcsozás is. A helyben megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből jut bőven mindenkinek.

  A Tápláló Szeretet Programban több éve részt vesznek, a saját maguk által megtermelt finomságokat zárják üvegbe, a több gyermeket nevelő családok örömére.

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.
További információért kattintson ide! Elfogad Elutasít