Szűrő
 • Tavaszköszöntő Bál a Nyitnikék klubban

  Az Idősgondozó Szolgálat Margaréta utca 2. számú telephelyén ebben az évben is megrendezték a Tavaszköszöntő Bált, április 10-én. Az idősek már hetekkel előtte lelkesen készültek, a Százszorszép tánccsoport tagjai, a versmondók, valamint a vidám jelenetet előadó szereplők. A műsort követően finom ebédet fogyaszthattak el az ünneplők. Kívánság szerint, volt, aki rántott csirkét petrezselymes burgonyával, volt, aki temesvári tokányt galuskával, közös volt bennük, hogy mindegyik bőséges és nagyon ízletes volt.

  Ezt követően a délután folyamán élő zenére táncoltak a táncos lábú klubtagok. A zenét Tarr Zoltán szolgáltatta, aki több éve már, hogy szép hangjával, zenéjével kiváló, vidám hangulatot teremt.

  A rendezvény várva - várt eseménye a bálkirály és királynő választás. A jelenlévők szavazatai alapján ebben az évben Páll Gáborné és Szentiványi Ervin fejére kerültek fel a horgolt koronák, akik boldogan tettek eleget a megtiszteltetésnek.

  A bál másik fénypontja a tombolasorsolás, mindenki nyertes volt, egy-egy cserép virágot, árvácskát, primulát, a tavasz első hírnökeit vihetett haza otthonába. Voltak, akik a szép virágokat felajánlották az intézmény előtt lévő virágoskertbe, melyet másnap közösen kiültettek.

  Késő estig tartott a bál, új élményekkel telve, elégedetten búcsúztak el egymástól a Nyitnikék Klub tagjai.

 • Nyílt nap a Szivárvány klubban

  Sokat van egyedül?
  Szeret kártyázni?
  Szívesen tölti társaságban az idejét?
  Kedveli a saját készítésű kézműves tárgyakat?
  Szeret kirándulni?


  Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolt, akkor mi ajánlunk Önnek egy megoldást!
  Látogasson el hozzánk, a belváros szívébe a Kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Horváth Döme krt. 1. sz. alatti telephelyére!

  Nyílt nap 2019. május 27-én 10:00 órától!

  Érdeklődni lehet:
  Idősgondozó Szolgálat
  6000 Kecskemét, Horváth Döme krt. 1.
  Tel: 76/504-426

  Letölthető szóróanyag
 • Inkák aranya

  Az Idősgondozó Szolgálat Naplemente Idősek Klubja tagjai Budapesten jártak március végén. Megtekintették az Inkák aranya kiállítást, a Komplex kiállító teremben a Király utca 26. szám alatt.

  Gyönyörű, felbecsülhetetlen értékű arany kincseket láthattak. Maga a tárlat mindenre kiterjedően ölelte fel az inka és a maja birodalom történetét. Kiterjedt az indiánok történetére, a spanyol hódítók kegyetlen uralmára. Átfogó korrajzot és ásatási anyagot tárt a látogatók elé.

  Feledhetetlen élményeket nyújtott az ókori világ egy szeletének látványa.

 • Színházba járnak a nyugdíjasok

  A Horváth Döme krt.-i telephelyen működő Szivárvány Nyugdíjas Klub pályázati támogatásból 9 db színházbérletet vásárolt a Katona József Színház 2018/2019-es évadára. Az idősek körében kedvelt program a színházi előadások megtekintése.

  Legutóbb az „És már senki sem, avagy Tíz kicsi néger” című darabot láthatták az érdeklődők, mely a bűnügyi regény koronázatlan királynőjének Agatha Christie-nek talán legjobb, leghíresebb műve.

  A színmű témája: egy sziklás, elhagyott szigeten álló villába tíz egymásnak ismeretlen ember meghívást kap. A sziget egy néger fejéhez hasonlít, arról kapta a nevét is. A Pazar villa tulajdonosáról mindenféle pletykák keringenek. Minden vendég múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének. Reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol… A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be. A sziget látogatóit a különös fordulatok hatására hatalmába keríti a rettegés. Tízen érkeznek. Hányan távoznak?

  A kecskeméti teátrum előadása élvezetes, izgalmas perceket szerzett az időseknek.

 • Szemléletváltó Program

  A Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye 2019. április 9-én 21 ellátottal vett részt a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskolában megtartott Szemléletváltó Napon. Ez a program már 11 éve sikeresen működik az intézmény és az iskola között.

  Cél az, hogy a diákok megismerkedjenek a sérült emberekkel, közelebb kerüljenek egymáshoz, elfogadják gyengébb társaikat, esetleg később kapcsolatot ápoljanak velük.

  A délelőtt tánctanulással kezdődött, majd kézműves foglalkozásokkal folytatódott a program. A közelgő húsvét jegyében a diákok együtt festettek az ellátottakkal húsvéti tojásokat, készítettek színes rajzokat. Voltak még ügyességi játékok, sport poharazás és mesét hallgattak közösen a résztvevők.

  Az érzékenyítő program nagyon jó hangulatban telt el, bízunk abban, hogy azok a diákok, akik részt vettek a szemléletváltó programban, sokkal elfogadóbbak és nyitottabbak lesznek a sérült emberekkel szemben és társaik is követik majd példájukat.

  Még több képet tekinthet meg a programról a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola facebook oldalán.

 • Köszönetnyilvánítás

  Szeretnénk köszönetünket kifejezni a Bács- Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnek, és Dr. Zakhar Tibor bv. ezredesnek és Kovács Gyula bv. alezredesnek, hogy második alkalommal lehetővé tette 12 fogvatartott tereprendező munkáját a Hetényi Idősek Otthona területén 2019.04.17-én.

  Ezen a napon az Otthon 2,5 hektáros fákkal teli területén lombeltakarítás történt, letört ágakat, gallyakat hordtak, gyűjtöttek össze.

  Az otthon dolgozói a munkásoknak paprikás zsíros kenyérrel, pogácsával és meleg teával kedveskedtek.

  Dr. Pataki Mariann
  intézményvezető

  és a Hetényi Idősek Otthona lakói és dolgozói

 • Kápolna utcai nyugdíjasok szolnoki kirándulása

  Az Idősgondozó Szolgálat Kápolna utca 8. szám alatt működő nappali intézmény nyugdíjasai szeretnek kirándulni és szívesen látogatnak el kulturális programokra, színházba, kiállításokra.

  Március 27-én Szolnokra látogattak el időseink, ahol a Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából rendezett kiállítást tekintették meg.

  Több mint 40 fő kerekedett fel, vonattal utaztak Kecskemétről. A szolnoki vasútállomástól jó másfél km-es sétával érték el céljukat.

  Munkácsy Mihály csodálatos képeinek az egykori zsinagóga épületében működő Szolnoki Galéria adott otthont. A templomi környezet emelkedett hangulatúvá tette a festmények megtekintését és a hozzáértő tárlatvezetés közel hozta a festőt, mint embert és munkásságát a látogatókhoz.

  A kellemes idő és a Tisza part sétára hívogatta a kirándulókat. Megnézték a megyeszékhely jelképének tartott gyalogos Tiszavirág hidat, a megújult Kossuth teret, a Szigligeti Színház épületét, valamint a 24 emeletes toronyházat.

  Mozgalmasan, és tartalmasan telt a szép, kora tavaszi nap!

 • Nagyik Reform Konyhája

  Az Idősgondozó Szolgálat március 29-én első alkalommal, nagy közös program keretében rendezte meg a Nagyik Reform Konyháját a Margaréta utca 2. telephelyen, a Nyitnikék klubban. A rendezvény célja az volt, hogy népszerűsítsék az egészséges, könnyen elkészíthető ételeket, felhívják a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára.

  Nagyon sokan jöttek el a nappali intézményekből, minden telephelyről legalább 8-10 fő érdeklődő volt.

  A Nyitnikék Klub tagja, Fodor Jánosné Marika néni volt az első bátor vállalkozó, aki bemutatta gyümölcssaláta receptjét. Profi szakácsokat megszégyenítő ügyességgel adta elő az elkészítés minden lépését.

  A résztvevők hozták a nyersanyagot, a használati eszközöket, aprításhoz kést, saláta tárolásához tálakat. Kis csapatokban dolgoztak: volt, aki diót szórt a salátára, mások joghurtot, mézet, vagy éppen egy kis rummal varázsolta pikánssá az étket - minden összetevő jól illett az alaprecepthez.

  A telephely dolgozói meglepetéssel készültek, banános zabpelyhes kekszet készítettek és leveles tésztából, almából, rózsaformát sütöttek, melyet mindenki megkóstolhatott. A szépen megterített asztalok mellett jól esett a vitaminokban gazdag saláta és a sütemény. Az Idősgondozó Szolgálat oklevéllel köszönte meg Marika néninek a kiváló bemutatóját és ismertetőjét. A program végén receptcserére is volt lehetőség. A nagyik receptjeiből egy kis gyűjteményt szeretnénk készíteni, melyet mindenki megkaphat, így a későbbiekben bármikor el tudja készíteni a kedvére való egészséges ételt.

  Minden résztvevő nagyon jól érezte magát, a közös gasztronómiai élmény vidámsággal volt tele.

 • Számítógépes szakkör

  Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálata Horváth Döme krt.-i telephelyén működő Szivárvány Nyugdíjas klubja számítógépes szakkört hozott létre.

  Az idősek körében kedvelt program a technika új vívmányaival való ismerkedés, ezért heti egy alkalommal számítógépes szakkör keretében fejleszthették tudásukat.

  Életkoruk és a téma idegensége miatt több időt kellett szentelni az alapismeretekre, mely elengedhetetlen feltétele az internetre való csatlakozásnak.

  A kitűzött cél teljesült, a foglalkozáson résztvevők megtanulták a számítógép felépítését, a szövegszerkesztés alapjait, e-mail küldését, fényképek kezelését, részesei lehettek az interneten való böngészés élményének.

  A tárgyi tudás mellett fontos tényező volt, hogy barátságok mélyültek el a közös tanulás, gyakorlás során, a hasznosság érzete és az önbizalom is erősödött.

  A társakkal való közös ismeretbővítés erősítette a csapatszellemet, összetartóbbak és segítőkészebbek lettek egymás iránt az idősek.

  A klub tagjai számára a gondolkodás, a koncentráció, a világlátás szélesítése szempontjából is hasznosnak bizonyult a foglalkozás.

  A számítógépes tanfolyam megoldást jelentett a tapasztalatlan felhasználók számára, hiszen lassan, nyugodt körülmények között sajátíthatták el korunk már-már alapismeretnek számító tudását.

 • Példaértékű segítség a társaknak

  Az Idősgondozó Szolgálat nappali ellátásának nyugdíjas klubtagjai 2018. nyarán befőtteket raktak el, hogy megsegítsék az élelmezési gondokkal küzdő társaikat. Sajnálattal értesültek arról, hogy sokan nélkülözésben, kis jövedelemből élik mindennapjaikat, ez cselekvésre ösztönözte őket. A kezdeményezés példa értékű mindenki számára! Sokan a nemes kezdeményezés mellé álltak, minden egyes befőttel sokat tettek azokért az ellátottakért, akik nélkülözik a zöldségeket, gyümölcsöket, a természetes vitaminforrást. A gyümölcsöket befőzőautomaták segítségével rakták el, több hónapon keresztül dolgoztak, hogy a barackot, a szilvát, valamint a savanyúságokat üvegekbe rakják. A rászorulók hálásan köszönték meg az ízletes befőtteket, melyet nagy szeretettel adtak át a kollégák. Ezzel a jótékonysági kezdeményezéssel új kaput nyitottak meg társaik számára.

  Reméljük, hogy a jövőben egyre többen felismerik az adakozás kellemes érzését és csatlakoznak társaikhoz, követve ezt a példamutató magatartást!

  Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik részt vettek a befőzésben, anyagiakat, időt, fáradtságot áldozva, hogy segítsenek!

  Kérjük a tisztelt lakosságot, aki úgy érzi, hogy tudna segíteni a nélkülöző embereknek, az jelezze az alábbi telefonszámon: 76/486-947. Szívesen fogadjuk a természetbeni adományokat, a felesleggé vált zöldséget, gyümölcsöt.

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező szervezet, az ESZII is használ sütiket a weboldalain.
További információért kattintson ide! Elfogad Elutasít